Liiga-peluri heräsi yöllä yllättävään puheluun: Toimi vaihtonappulana NHL-siirtorajan hämärimmässä kaupassa – ”Yllätyin täysin”

© Kuva: Getty Images

Mikkelin Jukureiden hyökkääjän Martins Dzierkalsin tiistaiyön unet jäivät lyhyeksi, kun julkisuuteen kantautui tieto siitä, että Toronto Maple Leafs oli kaupannut hänen NHL-oikeutensa Vegas Golden Knightsille osana isoa, kolmen joukkueen vaihtokauppaa.

– Yllätyin täysin. Olin nukkumassa, kun puhelimeni alkoi yhtäkkiä pirisemään. Luulin, että oli jo aamu ja herätyskelloni olisi soinut. Todella odottamatonta, mutta mukava kuulla, että nimeni on vielä pinnalla, Dzierkals reagoi siirtouutiseen latvialaistoimittaja Aivis Kalninsin mukaan.

Dzierkalsin lisäksi Golden Knightsiin matkasi Chicago Blackhawksin tähtivahti Robin Lehner.

Blackhawks sai kaupassa Golden Knightsilta maalivahti Malcom Subbanin, kiekkolupaus Slava Deminin sekä toisen kierroksen varausvuoron.

Maple Leafs taas sai vaihtokaupassa vain Golden Knightsin viidennen kierroksen varauksen.

Kyseinen kolmen joukkueen jättikauppa on hämmentänyt kiekkopiireissä hämäryydellään.

Vaihtokaupasta kyseenalaisen tekee se, että Blackhawks siirsi Lehnerin ensiksi Maple Leafsiin. Blackhawks otti tässä kaupassa omaan palkkakattoonsa 50 prosenttia Lehnerin viiden miljoonan dollarin palkasta.

Tämän jälkeen Maple Leafs siirsi Lehnerin Golden Knightsiin, ja otti ruotsalaisen jäljellä olevasta 2,5 miljoonan dollarin palkasta 44 prosenttia (1,1 miljoonaa dollaria) omaan palkkakattoonsa.

Näin Lehner vaikutti Golden Knightsin palkkakattoon lopulta vain 1,4 miljoonan dollarin verran.

Vaihtokauppa on herättänyt NHL-piireissä paljon ihmetystä, sillä siinä kierretään palkkakattoa hyvinkin selkeästi.

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!