Carolina Hurricanesin David Ayres muistanee vuoden 2020 helmikuun viimeisen kokonaisen viikonlopun ikuisesti. 42-vuotias jääkoneen kuljettaja hälytettiin vartioimaan Hurricanesin maalia toisessa erässä Toronto Maple Leafsia vastaan.

Pikapaikkaaja päästi toisessa erässä taakseen kaksi laukausta kolmesta, mutta vastaavasti päätöserässä hän otti kaikki seitsemän kutia ja varmisti Carolinalle 6-3-voiton.

Vaikka Ayresin uran alku NHL:ssä oli kahden takaiskun takia haastava, riitti hänellä luottoa ottelun tuoksinassa.

– Olihan se mahtavaa. Toisessa erässä oli luonnollisesti hieman tutinaa, mutta sanoin pojille pukukopissa erätauolla, että rauhoitun päätöserään ja olen valmis voittamaan ottelun, ottelun ykköstähti oli sanonut Sportsnetin mukaan.

Kanadalainen on pelannut virallisissa peleissä edellisen kerran kaudella 2014-15. Silloin hän edusti Norwood Vipersia ACH-sarjassa.

– Tämä oli elämäni huippuhetki. Olen ollut tällä jäällä monesti, kun katsomot ovat olleet tyhjillään. Mutta kun lehterit tulevat täyteen faneja, tilanne muuttuu täysin. Tällainen tilaisuus osuu kohdalle vain kerran elämässä.

Niin tosiaan osuu. Carolinan vahtiosastolta terveyshuolien takia putosivat sekä James Reimer että Petr Mrazek.

– Sain useita tekstiviestejä, joissa minun käskettiin tulla avuksi. Joku tuli sanomaan, että minun pitää vetää tamineet niskaani, koska menisin jäälle. Olin tietenkin hieman shokissa, mutta rakastin jokaista hetkeä.

Haulan isot kommentit

Carolina teki päätöserässä kaksi maalia ja voitti pelin. Summerin soitua tunnelma nousi kattoon. Erik Haulalla oli iso roolin sen kanssa, että tuuraajan kupoli kesti.

– Nämä kaverit ovat ihan mahtavia. Itse asiassa rauhoituin silloin kun yksi heistä (Haula) tuli sanomaan, että minun pitäisi vain pitää hauskaa jäällä. He eivät kuulemma välittäisi, vaikka imuroisin kymmenen maalia.