Pittsburghissa iskevät yhteen sunnuntaina kaksi mennävuosien NHL-menestyjää, kun Penguins isännöi Detroit Red Wingsiä.

Penguins voitti Stanley Cupin keväällä 2016 ja 2017. Red Wingsien edelliset huippukeväät olivat vuonna 2008 ja 2009, jolloin se voitti ensin mestaruuden ja oli seuraavana keväänä myös finaalissa, mutta hävisi tuolloin juuri Penguinsille.

Stanley Cupin voittopytyssä ei kumpikaan ole ollut viime kausina kiinni, eikä edes lähellä sen koskettamista. Viime kaudella Penguins tippui heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun taas Detroit ei päässyt edes pudotuspeleihin.

Penguins on kyennyt pitämään tasonsa kuitenkin kaudesta toiseen korkealla tasolla ja taistelee tälläkin kaudella itäisen konferenssin kärkisijoista. Detroit sen sijaan kyntää syvällä ja on koko NHL:n tämän hetken vähiten pisteitä kerännyt joukkue.

Jotain hyvää jumbonakin olemisesta on ja se hyvä tulee seuralle taas kesän varaustilaisuudessa. Detroitissa rakennetaan maltillisesti uutta tulemista nuorten lupausten varaan ja muutama sellainen kilahtanee Red Wingsien pelaaja-arkkuun taas kesällä.

– Voimasuhteet muuttuu joka kausi. NHL:n varausjärjestelmä on siitä hyvä. Detroit on kyntänyt nyt syvällä, mutta siellä tehdään hiljalleen uutta tulemista. Kun pääsee varailemaan hyviltä sijoilta monta vuotta, niin se alkaa sitten jossain välissä näkymään tuloksissa, toteaa rapakon takana komean uran tehnyt Sami Helenius.

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings sunnuntaina 16.2. klo 19.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.