Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask nousi valokeilaan NHL:ssä Suomen aikaa keskiviikkoyönä. Pelaaja nollasi Vancouver Canucksin Bruinsin 4-0-voitossa otettuaan kiinni 25 koppia. Rask nousi luonnollisesti ottelun ykköstähdeksi.

Samalla suomalainen teki historiaa, joka on saattanut mennä monelta ohi korvien. Pelaajan joukkue ei ole edelleenkään jäänyt kertaakaan pisteittä kotikaukalossa silloin, kun Rask on seisonut tolppien välissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Tuukka Rask of the @NHLBruins has yet to lose in regulation at TD Garden in 2019-20 (11-0-6).

Only nine other goaltenders in NHL history have recorded at least one point in each of their first 17+ home appearances from the start of a season. #NHLStats

Savonlinnalainen on torjunut tällä kaudella 17 kotipelissä ja noista on irronnut häikäisevät 11 voittoa. Lisäksi kuusi ottelua on päättynyt tappioon joko jatkoajalla tai voittolaukauskisassa.

– Veimme tilaa pois eikä heillä ollut mahdollisuuksia parhaalta tontilta tai muualta. Mielestäni kaikki noudattivat kuria ja puolustivat. Ja ne kääntyivät hyökkäyksiksi, Rask tiivisti seuran kotisivuilla.

Raskia pidempiin pisteputkiin kotipeleissä on pystynyt vain viisi vahtia kautta NHL:n historian ja itse asiassa suomalainen on hävinnyt tällä kaudella vain neljästi varsinaisella peliajalla.

– Nollapeli on yleensä hyvä merkki siitä, kuinka olemme pelanneet viisikkona, hyökkääjä Sean Kuraly tokaisi.

Kärkipaikkaa erikoisessa tilastossa pitää hallussaan kaudella 1943-44 Montreal Canadiensin maalilla 25 ensimmäisessä ottelussa pisteille torjunut Bill Durnan.

Edellisen kerran tällä vuosituhannuella lähelle Raskin lukemia ylsi kaudella 2008-09 San Jose Sharksin paidassa Jevgeni Nabokov (19).