Puolustaja Alex Lintuniemen kausi on ollut poikkeuksellisen värikäs.

24-vuotias suomalainen kaupattiin ennen kauden alkua Los Angeles Kingsistä Carolina Hurricanesiin, jossa hän sai vastuuta AHL:n Charlotte Checkersissä. Farmissa Lintuniemi sai peliaikaa kuitenkin vain neljässä ottelussa ja lopulta hänen sopimuksensa purettiin.

AHL:stä 192-senttisen puolustajan tie vei puolestaan Pelicansiin, jossa hän esiintyi 24 ottelussa tehopistein 2+4=6. Lopulta myös Pelicans-sopimus purettiin, josta tie jatkui nyt JYPiin. Tuore sopimus on voimassa aina kevääseen 2022 saakka.

– Lintuniemi on monipuolinen moderni yleispuolustaja, jota voidaan peluuttaa pelin kaikissa tilanteissa. Lintuniemi tuo joukkueeseen selkeitä kiekollisia ratkaisuja, sekä jämäkkää puolustuspelaamista. Isokokoinen ja hyvin luisteleva sekä kiekollisesti taitava Lintuniemi oli profiililtaan juuri sellainen puolustaja, jota markkinoilta etsimme.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Lintuniemi valitsi JYPin ja saimme hänet kiinnitettyä kevääseen 2022 saakka, kommentoi JYP Jyväskylä Oy:n urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Lintuniemi ehti pelaamaan ennen Suomeen paluutaan yli kuusi vuotta Pohjois-Amerikassa. AHL-kokemusta kertyi lähes 200 ottelun edestä, mutta NHL-debyytti jäi ainakin toistaiseksi haaveeksi.