Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjän Kasperi Kapasen nimi pyörii nyt huimaan tahtiin NHL:n siirtohuhuissa.

The Athletic -lehden toimittajan James Mirtlen mukaan Maple Leafsin hyökkääjistä Kapanen ja Andreas Johnsson ovat kaupattavissa, jos vastikkeena saapuisi oikealla puolella pelaavan puolustajan.

– Kapasen tai Johnssonin vaihtaminen puolustajaan antaisi Maple Leafsille palkkakattoon tilaa – tietysti puolustaja Cody Ceci täytyisi lisätä kauppaan, jotta laskukaavat toimisivat, Mirtle sanoo.

Mirtlen ehdottaakin, että Kapanen ja Ceci vaihdettaisiin päikseen Anaheim Ducksin puolustaja Josh Mansoniin. Tässä skenaariossa Maple Leafs joutuisi ottamaan Cecin yliampuvasta sopimuksesta kaksi miljoonaa dollaria omaan palkkakattoonsa.

– Maple Leafs saisi TOP-4 -puolustajan Mansonista, jolla on vielä kaksi vuotta jäljellä 4,1 miljoonan dollarin palkan takaavaa sopimusta. Näin he säästäisivät 5,7 miljoonaa dollaria palkkakatossa, ja seuralla olisi ensi kaudeksi enemmän hengitysvaraa, toimittaja pyörittelee.