Aleksandr Ovetshkinin hirmuvire NHL:ssä hyydy millään.

Washingtonin 34-vuotias kapteeni on painanut myös tällä kaudella maaleja hirmutahtiin, 49 ottelussa peräti 34 kappaletta. Tilastonikkarit pohdiskelevatkin, voisiko kahdeksankertainen maalikuningas ohittaa itsensä Wayne Gretzkyn tehtyjen runkosarjamaalien kärjessä? 894 maalia mättäneen Gretzkyn etumatka on tällä hetkellä yhä 202 maalia.

NHL-konkari Leo Komarov on ennätysmurskauksesta skeptinen. ”Leksa” pelasi Ovetshkinin ketjukaverina Moskovan Dynamossa NHL:n työsulkukaudella.

– Ovetshkin on liian vanha rikkomaan ennätystä, NHL on nuorten varsojen liiga nykyään. ”Ovien” kohdalla voin toki olla väärässä, eikä se olisi ensimmäinen kerta. Uskon kuitenkin, että ”Väinö” tulemaan pysymään päälliköiden päällikkönä, Komarov kommentoi NordicBetin tiedotteessa.

Ovetshkinin maalitahti on saanut tosin jo vedonlyöjätkin varpaalleen. Esimerkiksi NordicBet on laskenut kertoimiaan ennätyksen rikkoutumisen puolesta. Jos se ennen kautta oli 15, saisi tällä hetkellä Ovetshkinin ykkössijasta rahat vain 10-kertaisesti takaisin.

Käytännössä ennätys vaatisi isokokoiselta venäläiseltä tämän sesongin jälkeen vielä ainakin kolme yli 40 maalin pelikautta, ja nopeimmillaankin Gretzky voisi tulla selkä edellä vastaan kauden 2023-204 lopulla.

Lähde: NordicBetin tiedote