Utica Cometsia farmisarja AHL:ssä edustava Olli Juolevi on löytänyt joulun jälkeen melkoisen lentokelin Pohjois-Amerikassa.

NHL-superlupauksen ympärillä on leijunut viime vuodet useita isoja kysymysmerkkejä. Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet menoa eikä 21-vuotias pakkilupaus ole päässyt pelaamaan vielä otteluakaan NHL:ssä.

Kun samanikäiset NHL-varaukset ovat pelanneet ympärillä jo lukuisia NHL-otteluita, on hätäisimmät Vancouverissa olleet jo huolestuneita. Nyt suomalaisen tilanteesta kuuluu pitkästä aikaa myös lupaavia uutisia.

Juolevi tuntuu löytäneen heti tervehdyttyään mainion vireen AHL:ssä. Se näkyy myös pisteissä: nuori pakki on kerännyt edellisissä 13 pelissään jo tehot 2+12=14. Tuorein pisteputki on nyt viiden ottelun mittainen.

Lukemat ovat kovia pakille, jonka peli on parantunut huimasti myös puolustuspäässä. Ei ole ihme, että Juolevin kohdalla on spekuloitu jo mahdollisesta näyttöpaikasta NHL:ssä vielä tämän kauden puolella.

Canucks pelaa vahvaa runkosarjaa ja taistelee tiukasti paikoista kevään pudotuspeleihin. Muutama loukkaantuminen pakistossa voi avata suomalaiselle näytönpaikan. Toisaalta Juolevilla ei ole vielä mikään kiire kirkkaisiin valoihin.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä hänen suhteensa. Hänet nähdään vielä NHL:ssä jossain vaiheessa. Uskon, että hän on silloin tasainen pelaaja sinne, AHL-seura Utica Comesia läheltä seuraava toimittaja Cory Hergott kommentoi joulun alla Sportsnetin haastattelussa.