KHL-toimittaja paljastaa: Ak Bars Kazanin tähtimaalivahti siirtymässä NHL:ään

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL-seura Ak Bars Kazanin maalilla sensaatiomaisen kauden pelannut venäläismaalivahti Timur Bilyalov saattaa olla seuraava ruplaliigasta NHL:ään siirtyvä tähtistatuksen maalivahti, kirjoittaa sarjan sisäpiiritoimittaja Aivis Kalnins.

Vain 179-senttistä, 24-vuotiasta Bilyalovia pidetään tällä hetkellä kenties parhaana NHL:n ulkopuolella pelaavana maalivahtina. Miehen torjuntaprosentti kauden 23 ottelussa on uskomaton 95,0. Päästettyjen maalien keskiarvo näyttää sekin hurjan alhaista lukemaa 1,24.

– Hänen unelmansa on pelata NHL:ssä, samoin kuin kaikkien muidenkin. Jos mahdollisuus siihen (NHL-sopimukseen) tulee, hän on ehdottomasti valmis tarttumaan tilaisuuteen. Tätä kysymystä on kysyttä usein aiemminkin, mutta hän ei ole näyttänyt uskovan sen olevan mahdollista, Kalnins kirjoittaa.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman nosti tuoreessa 31 Thoughts -podcastissa esille myös kaksi muuta potentiaalista NHL-sopimuksen ensi kaudeksi saavaa maalivahtia, SKA Pietarin Aleksei Melnichukin, 22,  sekä Sibirin Aleksei Krasikovin, 24.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!