Farmisarja AHL:ää pelaava nokialainen Otto Koivula, 21, nakutti Suomen aikaa sunnuntai-iltana uransa ensimmäisen hattutempun Laval Rocketia vastaan Bridgeport Sound Tigersin 6-3-voitossa. Joukkue pisti seitsemän ottelun tappiokierteensä poikki. Edellisen voittonsa se oli napannut viime vuoden loppupuolella.

Koitoksen ykköstähti nakutti häkit vain 24 minuutin sisällä toisistaan. Osumat olivat 2-0-, 3-0- ja 4-2-pömpelit. Pelaajan tilastoissa on se erikoisuus, että hän on maalannut tällä kaudella vain kolmessa ottelussa – yhdessä nyt siis kolmesti, yhdessä kahdesti ja yhdessä kerran.

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
Goal #️⃣1️⃣ on the day for Otto Koivula!

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
OTTO!!! 🎩🎩🎩

– Tänään oli hieno ilta. Kiekko pomppi toisinaan onnekkaasti, pelaaja sanoi seuran Twitter-tilin videolla tyynesti.

Bridgeport Islanders

@AHLIslanders
Otto Koivula had possibly his best game of the season today and recorded his first AHL hat trick!

We spoke to him postgame about his performance, outlook on next week, and how he will celebrate the hat trick. 🎦⬇️

Seuraavaksi Koivula ja kumppanit ottavat mittaa muun muassa puolustaja Urho Vaakanaisen ja hyökkääjä Joona Koppasen tähdittämästä Providence Bruinsista ensi viikonlopun tuplapeleissä.

– Niistä tulee hauskaa, taitavat olla ensimmäiset tuplapelit heitä vastaan. Se on hyvä joukkue. Meidän pitää olla valmiita.

Koivula on tehtaillut tällä kaudella 24 ottelussa pisteet 6+10=16 (-5). Hän on NY Islandersin juhannuksen 2016 neljännen kierroksen 120. varaus. NHL:ssä hän on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua pisteittä.