Koko 2010-luvun NHL:n kellarikerrokseen lukeutunut Buffalo Sabres ei ole ollut viime vuosina pelaajille mieluinen paikka.

Useat Sabresin ex-pelaajat ovat lytänneet buffalolaisseuran toimintakulttuurin ja ilmapiirin maanrakoon, minkä lisäksi nykyisistä pelaajista osa on jo aiemmin vaatinut siirtoa toisaalle. Listalle kuuluvat mm. Rasmus Ristolainen sekä Zach Bogosian.

Nyt myös kolmas pelaaja on jättänyt siirtopyynnön seurajohdolle. Viiden kauden ajan Sabresiä edustanut hyökkääjä Evan Rodrigues on nimittäin pyytänyt The Athletic -sivuston tietojen mukaan kauppaamistaan uusiin maisemiin.

Rodriguesin kausi on ollut vaikea. Usein jopa kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle jätetty 26-vuotias hyökkääjä on mahtunut tällä kaudella Sabresin pelaavaan kokoonpanoon vain 24 pelissä. Vielä viime kaudella 29 tehopinnaa takoneen Rodriguesin maalitili on yhä avaamatta, minkä lisäksi syöttöpinnojakin on kasassa vasta kolme kappaletta.

– Lähteemme kertovat, ettei kokoonpanosta Dalton Smithin tieltä pudotettu Rodrigues näe itsellään tulevaisuutta seurassa. Hän ei ole tyytyväinen tilanteeseensa, The Athletic kertoo lisäten hyökkääjän vaatineen jo siirtoa toisaalle.

Seuran ja pelaajan välejä hiertää lisäksi myös viime kesän välimieskäsittelyyn edennyt riita jatkosopimuksesta. Rodrigues vaati itselleen 2,65 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun Sabres oli valmis maksamaan hyökkääjälle vain 1,5 miljoonaa taalaa kaudesta. Puolueeton välimieskäsittely määräsi palkaksi lopulta kaksi miljoonaa dollaria kaudesta.

Rodrigues on iskenyt pelaamissaan 178 NHL-ottelussa toistaiseksi tehot 21+44=65. Miehestä on tulossa kesällä rajoitettu vapaa agentti.

LUE MYÖS: Toimittajat valitsivat: tältä näyttäisi Leijonien unelmakokoonpano vuonna 2020

LUE MYÖS: Lehti: Chicago etsii vahvistusta puolustukseensa – kiinnostunut Rasmus Ristolaisesta?