KHL:ssä elettiin perjantaina siinä mielessä jännittäviä aikoja, että sarjan siirtotakaraja umpeutui tänään. Tarkka kellonaika oli 11.59.59 Moskovan aikaa.

Muun muassa venäläislehti Sport-Expressille kirjoittava Igor Eronko twiittasi yhdestä siirtotakarajan kuumimmasta perunasta. NHL-joukkue Los Angeles Kingsissä alkukauden pelannut Ilja Kovaltshuk ei toimittajan päivityksen mukaan edes harkinnut palaamista KHL:ään.

– Nyt Kovaltshukilla pitäisi olla jokin NHL:n sopimustarjous, jonka hän voisi allekirjoittaa (KHL:n) kokoonpanojen sinetöidyttyä.

Igor Eronko

@IgorEronko
The KHL trade deadline is today 11:59:59 pm Moscow time. And Ilya Kovalchuk doesn't consider the KHL at all at the moment. So there should be some NHL contract offer in place to sign it after the roster freeze

Mittavalla urallaan muun muassa Venäjän maajoukkuepaidassa olympia- ja MM-kultaa sekä KHL:n mestaruuden voittanut Kovaltshuk pelasi alkukaudella Kingsissä 17 ottelua onnettomin tehoin 3+6=9. Hän tuli joukkueeseen juhannuksena 2018.

Venäläishyökkääjä kirjoitti seuran kanssa tuolloin kolmivuotisen sopimuksen, jonka aikana hänen piti tienata jokaiselta kaudelta 6,25 miljoonaa dollaria.

Hyökkääjä on pelannut KHL:ssä edellisen kerran kaudella 2017-18 kipparoiden SKA Pietaria.