Ruotsin pääsarjajoukkue Röglessä pelaava NHL-varaus Nils Höglander on tehnyt itseään tutuksi tällä kaudella ilmaveivellä. Ensimmäinen syntyi aiemmin syksyllä hänen kotimaassaan seurajoukkuepaidassa ja seuraava eilen tapaninpäivänä nuorten MM-kisoissa Suomea vastaan.

NHL:ään Vancouver Canucksin toimesta viime juhannuksena kakkoskierroksella numerolla 40 varattu lupaus on muussakin valossa kaikkea muuta kuin perinteinen tapaus. Pelaajan perhepiirissä sattui nimittäin aikoinaan kauhea tragedia. Höglander kertoi siskonsa kuolemasta Aftonbladetille.

Nilsiä vuotta vanhempi sisko Tilda menehtyi vain 13-vuotiaana, kun hänen aortansa repeytyi yhtäkkiä. Ruotsalaisaviisi kirjoitti, että perheen ainoat lapset olivat tiiviisti tekemisissä keskenään – luonnollisesti. Sisarukset esimerkiksi oppivat pelaamaan kiekkoa yhdessä.

– Vuodet vierivät, ja olen tottunut elämään sen kanssa, mutta ajattelen silti häntä koko ajan, sanoo vakavana Höglander, jonka esikuva on kuulemma ruotsalainen NHL-legenda Peter Forsberg.

Elämä on toisinaan äärimmäisen karua. Yleensä sanotaan, että vastoinkäymiset kasvattavat ja vahvistavat meitä ihmisiä kaikkein eniten.

– Tunnen enemmän voimaa kuin painetta. Elämässä on täytynyt käydä läpi kova vaihe ja olen kokenut, että minusta on tullut vahvempi ihmisenä, psyykkisesti.

MM-avauspelissä Nuoria Leijonia vastaan tehot 1+1=2 iskenyt Höglander ja kumppanit jatkavat urakkaansa lauantaina. Ruotsi kohtaa iltaottelussa Sveitsin.