Arizona Coyotesiin alkuviikosta kaupattu supertähti Taylor Hall vapautuu halutessaan NHL:n rajoittamattomille vapaille markkinoille miehen nykyisen sopimuksen umpeutuessa tulevana kesänä.

Miehen New Jersey Devilsistä itselleen ainakin loppukauden ajaksi kaapanneen Coyotesin mahdollisuuksia Hallin pitämiseen kauden jälkeen on yleisesti pidetty varsin ohuina, joskin kanukkilaiturin agentti Darren Ferrisin tuoreet kommentit viittaisivat tämänkin olevan mahdollisuuksien rajoissa.

– Se (jatkosopimus Coyotesin kanssa) on ehdottomasti mahdollista. Taannoinen siirto antaa Arizonalle mahdollisuuden vakuuttaa hänet jatkon kannalle. Et voi tietää, mitkä pelaajan mietteet ovat kauden jälkeen, agentti paljastaa The Athleticille.

– Nyt seura saa tilaisuuden peluuttaa häntä ja antaa pelaajalle käsityksen siitä, millaista kaikki olisi Arizonassa. Käsitykseni mukaan ”Hallsy” on todella pitänyt Arizonasta sekä kaupungin elämäntyylistä. Ehkä hän toteaa, että tämä on se paikka, jossa hän haluaa pelata pidempäänkin, agentti luo toivoa Coyotes-faneille.

Lausunto itsessään ei luonnollisesti takaa supertähden nykyiselle seuralle varmuutta miehen jatkohaluista, olisihan tämä halutessaan NHL:n pelaajamarkkinoiden tulevan kesän ylivoimaisesti tavoitelluin vapaa agentti. Coyotesin olisikin lyötävä tiskiin suurella todennäköisyydellä pitkälti yli 10 miljoonan dollarin vuosipalkka pitääkseen tähtensä aavikolla myös tulevaisuudessa.

– Mielestäni tämä on hieno tilanne Taylorin kannalta. Arizonalla on loistava valmennus. Rick Tocchet on yksi suosikeistani. Pelaajat, jotka ovat pelanneet hänen joukkueissaan ovat rakastaneet häntä sekä hänelle pelaamista. Mielestäni hän on niin sanotusti ”tämän päivän valmentaja”, ja Taylorilla on nyt hieno tilaisuus pelata hänen alaisuudessaan, agentti kehaisee lopuksi.

Toissa kaudella NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Hallin siirto teki joka tapauksessa Coyotesista yhden läntisen konferenssin Stanley Cup -suosikeista, onhan joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli jo valmiiksi aivan sarjan eliittiä.