Vancouver Canucks otti viime kesällä tietoisen riskin varattuaan venäläishyökkääjä Vasili Podkolzinin ensimmäisen kierroksen 10. pelaajana.

Canucksissa saatetaan joutua odottamaan vielä pitkään venäläistimantin saapumista NHL:ään, sillä Pietarin SKA:n riveissä pelaavan 18-vuotiaan superlupauksen tulokassopimus päättyy vasta kauteen 2020-21.

The Athletic -lehden toimittajan Rick Dhaliwalin mukaan KHL:n tulokassopimuksesta ei myöskään noin vain päästä eroon.

– Podkolzinilla on parempi mahdollisuus päästä Kanadan pääministeriksi, kuin päästä eroon KHL-sopimuksesta, Dhaliwalin lähde oli sanonut.

Podkolzin tienaa KHL:n tulokassopimuksella vain 300 000 ruplaa kaudessa, joka vastaa 4900 Yhdysvaltojen dollaria.

Kun nuoren venäläisen nykyistä tilipussia katsoo, niin ei ole suuri ihme, että Podkolzin raportoidaan haluavan jo ensi kaudeksi NHL:ään.

Sports-Expressin toimittaja Igor Eronkon mukaan Podkolzinille tarjottiin vain 30 minuuttia ennen kesän 2019 NHL:n varaustilaisuutta ”erittäin rahakasta” viiden vuoden mittaista KHL-sopimusta, mutta venäläisnuorukainen oli sanonut tähän ”kiitos ei”.

– Hän ei halunnut allekirjoittaa jatkosopimusta SKA:n kanssa. Hän haluaa pelata Canucksissa. Podkolzin on jo innoissaan siitä, että hän pääsisi pelaamaan Elias Petterssonin kanssa. Hän kuitenkin tietää, että se rooli täytyy ansaita. Hän tietää jo paljon Canucksin joukkueesta, Podkolzinia pitkään tarkkaillut Eronko kertoi The Athletic -lehdelle.

Eronkon mukaan Podkolzinin saapuminen NHL:ään on kuitenkin näillä näkymin tapahtumassa Canucks-fanien harmiksi vasta kaudella 2021-22.

LUE AIHEESTA MYÖS: Lähde: Neljä Vancouver Canucksin pelaajaa myynnissä – mukana jopa ykkösmaalivahti