Vaikka Carolina Hurricanesin suomalaiset tehohyökkääjät Sebastian Aho (0+1) ja Teuvo Teräväinen (0+2) ylsivät taas pisteille NHL:ssä, löytyi joukkueen 4-0-voittoon päättyneessä Calgary Flames -pelissä sen todellinen ratkaisija muualta.

Ykkösketjun oikeassa laidassa viilettänyt Warren Foegele painoi kamppailussa kaksi maalia, ja kummatkin yllättäen alivoimalla. Osumat syntyivät päätöserässä noin neljän minuutin sisällä toisistaan muuttaen tilanteen ensiksi 3-0:aan ja sitten 4-0:ään.

Kaksi alivoimamaalia yhdessä pelissä on tietysti harvinaisuus ja kanadalaislaiturista tulikin vasta viides pelaaja koko seurahistoriassa, joka on moiseen pystynyt. Edellisen kerran vastustajan reppua kahdesti yhden kamppailun aikana ja alivoimalla on heiluttanut Patrik Dwyer marraskuussa 2014.

Hurricanes PR

@CanesPR
Warren Foegele is the fifth player in franchise history to score two shorthanded goals in a game. The last Carolina skater to accomplish the feat was Patrick Dwyer on 11/14/11 vs. PHI.

– Jäähyjen tappamisessa tuli ero, kun me olimme teräviä, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour luonnehti joukkueen kotisivuilla.

– Alivoimien tappaminen on ollut vahvaa. Pelaajat taistelevat estämällä laukauksia, maalivahti James Reimer puolestaan mietti.

Suomalaisista sekä Aho että Teräväinen saalistivat yhdet syöttöpinnat mieheen. Muista sinivalkoisia pelaajia kaukalossa ei nähty, sillä Canesin Erik Haula ja Flamesin Juuso Välimäki olivat poissa loukkaantumisten takia.