NHL:ssä jo pistepörssin kärkipaikkaa lähestyvä Buffalo Sabresin Jack Eichel jatkoi myöhään lauantai-iltana täysin hävytöntä pelivirettään taottuaan NY Islandersin reppuun tehot 1+1. Pelin lopussa tasoittaneen tulikuuman hyökkäjän osuma ei riittänyt, sillä Isles korjasi kaksi pinnaa 3-2-jatkoaikavoitolla.

Jenkin vire on tappiosta huolimatta suorastaan sekopäinen. Hyökkääjä keikkui Buffalon pelin loputtua lauantai-iltana NHL:n pistepörssissä jo neljäntenä tehoin 23+25=48. Yhdysvaltalaistykki on jäänyt edellisen kerran pisteittä tasan kuukausi sitten 14. marraskuuta.

Sen jälkeen Buffalo-tähti on latonut pinnoja 16 pelissä peräkkäin. Tämä pisteputki on koko kuluvan kauden pisin.

Sportsnet Stats

@SNstats
#Sabres50 Jack Eichel extends his point streak to 16 games. That is the longest point streak in the NHL this season.

Lisäksi 16 ottelun pisteputki on Eichelin henkilökohtainen ennätys, ja kestääpä tuo vertailun myös Buffalon seurahistorian mittapuulla. Parempaan on pystynyt vain kaksi pelaajaa kolmesti.

Gilbert Perreault kiskoi pisteille 18 pelissä perätysten marras-joulukuussa kaudella 1971-72, Dave Andreychuk puolestaan latoi pinnoja 17 koitoksessa peräkkäin syksyllä 1992 ja vuodenvaihteessa 1991-92.

Eichelin kanssa samaan temppuun lähivuosina on päässyt Tim Connolly. Hän naputti pisteille niinikään 16 peräkkäisessä kamppailussa vuosien 2009 ja 2010 ympärillä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jack Eichel extended his career-high point streak to 16 games, tied for the fourth-longest in @BuffaloSabres history. #NHLStats