Forbes: Connor McDavid edelleen NHL:n kovatuloisin – Toronton nuoret tähdet singahtivat jo lähietäisyydelle!

© Kuva: Getty Images

Talousjulkaisu Forbes on listannut jälleen NHL:n kuluvan kauden kovatuloisimmat pelaajat.

Kärkipaikalla komeilee viime vuoden tapaan Edmonton Oilersin megatähti Connor McDavid, jonka kokonaistulot ovat muhkeat 18,5 miljoonaa dollaria.

22-vuotias kanadalainen saa Oilersilta palkkaa ja bonuksia yhteensä 14 miljoonaa taalaa ja 4,5 miljoonaa tulee sponsorituloina yhteistyökumppaneilta.

Seuraavilta sijoilta löytyvät kuluneen vuoden aikana jättisopimukset tehneet Toronto Maple Leafs-hyökkääjät Auston Matthews ja Mitch Marner.

Kaksikko tienaa palkkana ja bonuksina McDavidia enemmän, mutta kokonaissumma on Oilers-tähdellä vielä suurempi.

Matthews tienaa 18,2 miljoonaa dollaria, josta palkkana ja bonuksina 15,9 miljoonaa dollaria ja sponsorituloina 2,3 miljoonaa dollaria.

Marner nettoaa puolestaan yhteensä 18 miljoonaa dollaria, josta palkan osuus on 16 miljoonaa dollaria ja sponsoritulot 2 miljoonaa dollaria.

Forbesin mukaan NHL:n kymmenen eniten tienannutta pelaajaa kuittasivat yhteensä 159 miljoonaa taalaa, joka on kymmenen prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Muihin Pohjois-Amerikan ammattlilaisliigoihin verrattuna ollaan kuitenkin kaukana, sillä koripallon NBA:ssa kymmenen kärkipelaajaa tienaavat yhteensä 600 miljoonaa dollaria, amerikkaisen jalkapallon NFL:ssä 376 miljoonaa dollaria ja baseball-sarja MLB:ssä 315 miljoonaa dollaria.

Forbesin artikkeli löytyy kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Talouslehti Forbes listasi NHL-seurat arvokkaimmasta edullisimpaan – kärjen ja peräpään välillä huima ero

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!