Dallas Stars on ollut taalajäillä tapetilla lähiaikoina suhteellisten erikoisten käänteiden takia. Alkukaudesta tähtipaitojen laulu oli yksitoikkoista, kun nippu vain hävisi ja hävisi ja hävisi.

Vastaavasti nyt joukkue on yksi NHL:n kuumimmista joukkueista: Dallas nimittäin viilettää kolmen pelin voittoputkessa, ja esimerkiksi 20 edellisessä ottelussa se on jäänyt vain neljästi pisteittä – eli Dallas on lähtenyt tyhjin käsin keskimäärin joka viidennestä kamppailusta.

Silti joukkue koki äskettäin vähintäänkin erikoisen kohtalon. Päävalmentajana toiminut Jim Montgomery sai lähtöpassit huhujen mukaan alkoholin kyseenalaisen käytön ja sitä seuranneen huonon käytöksen takia. Menestys ei nyt riittänyt.

Samanlainen virsi, eli menestys, jatkui keskiviikon vastaisenakin yönä. Dallas kellisti New Jersey Devilsin kumoon niukoin luvuin 2-0 ottelussa, jossa tähtipaidoille osuivat ensimmäisen kaksikymppisen aikana maalanneet Radek Faksa ja Joe Pavelski. Suomalaistykki Roope Hintz syötti maaleista jälkimmäisen.

– Pikkuisen erikoinen päivä, voittomaalin tekijä Faksa tiivisti tuntemuksensa joukkueen kotisivuilla.

– Päivän lopussa puhuimme, että me osaamme pelata jääkiekkoa. Meidän oli näytettävä se, Pavelski sen sijaan jatkoi.

NHL:n yhtä ”suomalaisjoukkuetta”, eli Starsia käskyttää nyt väliaikainen luotsi Rick Bowness. Hän kertoi olevansa iloinen päästessään penkin taakse nykyiseen pestiin, mutta tapa, jolla se tapahtui – eli Montgomeryn potkujen seurauksena – ei ollut niinkään mieleinen. Bowness seisoa tönötti ennen nykyistä pestiään joukkueen kakkosluotsin paikalla.

Joukkueen tähtivahti Ben Bishop suhtautui menneeseen myllerrykseen varsin rauhallisesti. Eteenpäin on mentävä jatkossakin miettimättä dramaattisia tapahtumia.

– Urheilussa valitettavasti potkuja tulee ja ihmisiä myydään. Näihin ei ole hirveästi aikaa reagoida, vaan pikemminkin on palattava sorvin ääreen. Pysyimme pelipäivän rituaaleissa hyvin kiinni, nollapelin torjunut kassari tuumi.

– Tämä oli hieno peli alusta loppuun, Hintzin sekä puolustajien, eli Miro Heiskasen ja Esa Lindellin joukkuekaveri sanoi.