Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa neljänä vuonna peräkkäin mitaleille yltänyt Yhdysvallat tiedotti maan Jääkiekkoliiton sivuilla, että se on julkaissut alustavan joukkueensa vuodenvaihteen kilpailuihin. Ne pelataan Tsekissä.

USA Hockey

@usahockey
Announcing the preliminary roster of the 2020 U.S. National Junior Team! 🇺🇸

#USAWJC | #WorldJuniors

Details → bit.ly/357TrBJ

– Pystyimme kasaamaan rosterin, jossa on hyvää nuoruuden ja kokemuksen tasapainoa. Olemme innoissamme tämän ryhmän potentiaalista, joukkueen GM kertoi John Vanbiesbrouck kertoi.

Kuten järkeen sopii, ei juhannuksen ykkösvaraus Jack Hughes pääse NHL-joukkue New Jersey Devilsistä kilpailuihin. USA:n ykkösnimi viime kesän varaustilaisuuden perusteella on viidentenä Los Angeles Kingsiin napattu Alex Turcotte.

Kärkipään varauksista mukana ovat myös muun muassa Anaheim Ducksin ysivaraus Trevor Zegras sekä Philadelphia Flyersin 14. varaus Cameron York ja Montreal Canadiensin 15. varaus, jutun kuvassa oleva Cole Caufield. Hän mätti keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen seitsemässä pelissä hävyttömät 14 pönttöä.

Tämän vuoden tammikuun MM-finaalissa tähtipaidat taipuivat Suomelle, parisen vuotta sitten tuli pronssia. Edellisen kullan USA on voittanut alkuvuodesta 2017.

– Meillä oli vaihtoehtoja pelaajissa, ja se on kunnia kaikille niille, jotka kehittävät Yhdysvaltain jääkiekkoa, GM iloitsi.

– Tiedän, että päävalmentaja Scott Sandelin ja hänen henkilökuntansa ovat innostuneita ottamaan vastaan nämä pelaajat leirille. Lopullinen kokoonpano antaa meille parhaat mahdollisuudet tuoda poika kotiin.

USA avaa MM-urakkansa tapaninpäivänä 26. joulukuuta pohjoisamerikkalaisten herkkupalassa Kanadaa vastaan.