NHL-valmentajakolmikko Mike BabcockBill PetersMarc Crawford on ollut viime aikoina tapetilla kyseenalaisen käytöksen takia.

Esimerkiksi Toronto Maple Leafsista monoa saaneen Babcockin on kerrottu käyttäneen asemaansa väärin hyödyksi Mitch Marnerin kanssa. Toronto Sunin toimittaja Terry Koshan kertoi luotsin pyytäneen kanukin aikoinaan tekemään listan joukkueen pelaajista laiskimmasta ahkerimpaan.

Entinen NHL-pelaaja Akim Aliu puolestaan väitti muun muassa NY Postin mukaan, että Peters olisi käyttänyt häntä kohtaan erästä n-kirjaimella alkavaa haukkumasanaa. Kanadalaisukrainalainen on kasvoiltaan tummahko.

Nyt todella kyseenalaisen käytöksen takia esillä on Crawford. Chicago Blackhawks kertoo kotisivuillaan, että luotsi on hyllytetty toistaiseksi. Chicago pelasi tiistaiyönä St. Louis Bluesia vastaan ilman kakkosluotsiaan.

– Seura selvittää väitteet perusteellisesti. Crawford on poissa joukkueesta sen aikaa, eikä organisaatiolla ole kommentoitavaa muuten, Blackhawksin kotisivuilla kerrottiin.

Väitteet tulivat suuren yleisön tietoon, kun NHL:n vihatuimpiin pelaajiin kuulunut Sean Avery kertoi Crawfordin potkineen häntä vuonna 2006 erään ottelun aikana.

– Hän ei sanonut, että minun pitäisi mennä istumaan jäähyä. Meitä vastaan tehtiin maali, ja hän antoi minun tuntea sen. Hän potkaisi minua niin, että siitä jäi jälki, Avery valaisi NY Postin mukaan.

Los Angeles Kingsissä luotsin kanssa samaan aikaan ollut, ja uransa HIFK:ssa kaudella 2012-13 päättänyt Patrick O’Sullivan kertoi hänkin hurjia asioita Crawfordista.

– Puhuin hänen fyysisestä hyväksikäytöstä neljä vuotta sitten hänen potkiessa minua ja muita. Verbaaliseen suunsoittoon kuului alati homofobisia halvennuksia. Odotan tapauksen tutkimisen seuraamista innolla.