Philadelphia Flyersin tähtihyökkääjän James van Riemsdykin kausi ei totisesti ole lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle.

30-vuotias yhdysvaltalainen vetelee parhaillaan jääkylmässä 10 ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa, eikä koko tämän kauden 25 otteluun ole syntynyt muutenkaan kuin vain neljä maalia ja 10 tehopistettä.

Sanomattakin selvää, että järkälemäisen seitsemän miljoonan dollarin palkan mieheltä odotetaan paljon enemmän.

Flyersin päävalmentajalla Alain Vigneaultilla loppui viime viikolla kärsivällisyys van Riemsdykin suhteen, ja seuraksena oli tähtihyökkääjän tiputtaminen nelosketjuun Michael Rafflin ja Tyler Pitlickin vasempaan laitaan.

Vigneault ei myöskään säästellyt median edessä, kun puheeksi tuli viime kaudella 66 ottelussa komeat 27 maalia ampunut jenkkihyökkääjä.

– Flyersin johtohenkilöiden jäsenenä sekä päävalmentajana kerron, että tällaiset asiat ovat pienestä kiinni. Pelaajat sanovat, että: ”anna minulle lisää peliaikaa, niin pelaan paremmin.” Siihen minä vastaan: ”pelaa paremmin, niin annan sinulle enemmän jääaikaa.” Olemme kyllä antaneet hänelle ylivoima-aikaa, mutta hän on tehnyt vain yhden maalin tähän mennessä, Vignault tylytti Philadelphia Inquirer -lehdelle.