Philadelphia Flyers isännöi viime kauden sensaatiojoukkue Calgary Flamesia lauantaina Wells Fargo Centerissä.

Uuden valmennusjohdon saanut Philadelphia on pelannut vahvan alkukauden.

– Phili on yllättänyt. He ovat itäisessä konferenssissa kahdeksantena. En uskonut, että ovat tällä kaudella playoff-joukkue. Uusi koutsi (Alain Vigneault) on tottunut menestymään ja saanut myös Philin tekemään tulosta, pohtii Viasatin kiekkoasiantuntija Esa Pirnes NHLSuomi-sivustolle.

Flyersin kotitaika on ollut parissa viime pelissä kadoksissa, mutta joukkue on kerännyt tasaisesti pisteitä ottelusta toiseen.

– Phili on hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan, mutta ovat kairanneet pisteitä tasaisesti. Ovat jääneet pisteittä vain kahdessa ottelussa edellisellä 11 kierroksella, Pirnes laskeskelee.

Flyersin hyvään lentoon osallisena on ollut nuorien väkevä esiinmarssi. Rookie-pelureista pisteitä vahvaan tahtiin ovat takoneet Philippe Myers, Joel Farabee ja Morgan Frost.

– Philillä on mielenkiintoisia nuoria jätkiä tullut hyvin sisään ja onnistuneet. Viimeisimpänä Frost, joka joutui sairastuvalle ennen kauden alkua nivusvamman takia ja joutui aloittamaan pelit farmissa. Pelasi siellä hyvin, nostettiin ylös ja on aloittanut vakuuttavasti paukuttaen kahdessa pelissä tehot 2+1. Pelannut ykkösketjussa (Claude) Giroux’n ja (Travis) Konechyn kanssa. Nyt siellä on kaksi hyvää tulosketjua, Pirnes toteaa.

Flames yllätti isosti Pohjois-Amerikassa viime kaudella sijoittuen runkosarjassa Pacific-divisioonan ykköseksi keräten 82 ottelussa komeat 107 pistettä.

– Calgary oli viime vuonna iso yllätys ja voitti divisioonansa. Nyt niillä on ollut vaikeaa ja kurssi pitäisi saada käännettyä nopeasti. Isoimmat tähdet kuten (Johnny) Gaudreau ovat alisuorittaneet. Ne keiltä odotetaan tehoja, eivät ole pystyneet saamaan tulosta mitä on odotettu, Pirnes toteaa.

Calgary tuskailee parhaillaan kuuden pelin tappioputkessa, eikä heidän tilanteensa näytä kovin valoisalle ennen lauantain kohtaamista.

– Ovat hävinneet nyt viisi vierasottelua putkeen ja kolmessa edellisessä eivät ole saaneet edes maalia aikaan. Se on aika huolestuttava tilasto, Pirnes toteaa.

Philadelphia Flyers – Calgary Flames lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.