Perjantaina pitkän pelaajauransa päättymisestä tiedottanut pitkäaikainen HIFK-hyökkääjä Arttu Luttinen varattiin aikoinaan NHL:ään 3. kierroksella Ottawa Senatorsin toimesta.

Nyt 36-vuotiaan laitahyökkääjän NHL-unelma jäi lopulta haaveeksi, joskin helsinkiläinen pelasi yhden kauden Senatorsin farmijoukkue Binghampton Senatorsissa. Yhtään NHL-ottelua kyseinen kausi ei miehen tilille kuitenkaan tuonut. Ottawa Senators oli Luttisen Pohjois-Amerikan kaudella 2006-07 yksi sarjan parhaista joukkueista, johon uransa huipulla olleen suomalaishyökkääjän oli lopulta mahdotonta murtautua.

– Se oli kova koulu. NHL-seura oli sillä kaudella Stanley Cupin finaaleissa samalla kun farmiseuramme oli koko AHL:n huonoin. Siinä oli tietyllä tapaa aika kova ero. Joulun jälkeen olin joukkueen ainoa eurooppalainen. Sai vuoden verran näytön mahdollisuutta mutta en ollut tietyllä tapaa valmis ja riittävän hyvä siihen. Silmiä avaava kokemus ja tietää nyt Pohjois-Amerikan meiningin. Kiekkotaso siellä on vielä aika paljon kovempi kuin täällä, Luttinen kertaa kauttaan Senatorsin organisaatiossa HIFK:n kotisivuilla antamassaan haastattelussa.

Luttisen ura kului lopulta pitkälti kotimaan Liigassa. HIFK:ta, Pelicansia ja Bluesia edustanut hyökkääjä pelasi pitkällä urallaan lopulta 749 Liiga-ottelua tehoin 170+183=353. Mies pelasi uransa kaksi viimeistä kautta Unkarissa edustaen monikansallisessa EBEL-liigassa pelannutta Fehérvária.