Pittsburgh Penguins on ollut NHL:n alkukauden kenties epäonnisin joukkue, mitä tulee runkopelaajien loukkaantumisiin.

Lähes kaikki kärkinimet Jevgeni Malkinista, Sidney Crosbysta ja kumppaneista alkaen ovat olleet vuorollaan poissa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi, lähes poikkeuksetta vieläpä monen pelaajan voimin yhtä aikaa.

Perjantaina Penguins-leiristä tipahti lisää surkeita uutisia, kun tieto täksi kaudeksi joukkueeseen hankitun sentteri Nick Bjugstadin sekä joukkueen puolustuksen johtajiin lukeutuvan Justin Schultzin pitkistä sairaslomista kantautui julkisuuteen.

Bjugstad joutuu lihasvamman vuoksi leikkaukseen, josta kuntoutuminen vie seuran tiedotteen mukaan noin kahdeksan viikkoa. Schultz puolestaan on päävalmentaja Mike Sullivanin mukaan ”pidempään sivussa” alavartalovamman vuoksi. Schultzin paluuaikataulusta ei ainakaan toistaiseksi annettu julkisuuteen tarkempia tietoja.

Kaksikon tippuminen pelaavasta kokoonpanosta on Penguinsille karmea takaisku pelkästään siksi, että sekä hyökkäyksen ykköstähti Crosby, että ykköspuolustaja Kris Letang ovat jo valmiiksi sivussa joukkueen kokoonpanosta

Loukkaantumissumastaan huolimatta Penguinsin kauden alku on ollut pisteiden valossa yllätävänkin onnistunut. Joukkueella on 22 pelin jälkeen koossa 26 pistettä, millä irtoaa villi kortti -sija idän sarjataulukossa.