Florida Panthersin ykkössentteri Aleksander Barkovin johtama joukkue on näyttänyt NHL:ssä lähimenneisyydessä sen, että kaikki tosiaankin on mahdollista. Joukkue nimittäin kipusi perjantain vastaisena Anaheim Ducksia vastaan peräti neljän maalin takaa rinnalle ja lopulta maukkaaseen 5-4-jatkoaikavoittoon.

Temppu ei ollut Panthersilta kuluvan kuun aikana suinkaan ainutlaatuinen. Boston Bruinshan koki reilu viikko sitten samanlaisen kohtalon pantteripaitojen kammetessa ainoastaan viimeisen kaksikymppisen aikana 0-4:stä 4-4:ään ja lopulta 5-4-voittoon voittolaukauskisassa.

Florida on vasta toinen joukkue sarjan historiassa , joka on onnistunut nousemaan ottelun voittoon neljän maalin takaa-ajoasemasta kahdesti yhden sesongin aikana. Samaan pystyi Edmonton Oilers lähes 40 vuotta sitten syksyllä 1983. Silloin se kyykytti Vancouver Canucksia kahdesti kyseisellä tavalla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @FlaPanthers are the second team in NHL history to overcome a deficit of 4+ goals to win a game multiple times in a season (also Nov. 12: 5-4 SO W at BOS).

They joined the Oilers in 1983-84 (Oct. 19, 1983: 10-7 W at VAN; Dec. 7, 1983: 5-4 W vs. VAN). #NHLStats

Päävalmentaja Joel Quenneville oli sanonut tuon Boston-pelin jälkeen Floridan tempun olleen epätodennäköinen. Mitäpä luotsi nyt tuumaa?

– Enemmän kuin epätodennäköistä, Quenneville virnistelee seuran kotisivuilla.

Anaheimia vastaan Florida iski ensimmäisen häkkinsä digitaalien näyttäessä aikaa 38.53. 4-4-maali puolestaan näki päivänvalon päätöserän puolella ajassa 55.37. Vajaat 22 minuuttia luutinut joukkueen ykkössentteri Barkov oli iso osa kiriä hänen saalistaessa ottelussa tehot 0+2=2 (+2).

Jos teki joukkue historiaa, niin samaa teki myös suomalaiskapteeni. Barkov on saalistanut NHL:n runkosarjassa, eli Panthersissa nyt 232 syöttöpinnaa, joilla hän nousi joukkueensa syöttöpörssissä kaikkien aikojen kolmanneksi. Sentteri pudotti taakseen 231 napsun Olli Jokisen.

Florida Panthers PR

@FlaPanthersPR
With his 232nd NHL assist tonight vs. ANA, Aleksander Barkov surpassed Olli Jokinen (231) for the third-most assists in #FlaPanthers franchise history.

Panthersissa kaikkien aikojen eniten syöttöjä on kerännyt Jonathan Huberdeau (254), kakkosena on Stephen Weiss (249).

Florida keikkuu itäisessä konferenssissa neljäntenä ja suomalaistykki Barkov NHL:n pistepörssissä aivan terävimmän kärjen takana tehoin 7+22=29.