Boston Bruinsin terrierimäinen laitahyökkääjä Brad Marchand tunnetaan pelaajana, jolta eivät kyseenalaiset temput lopu kesken. Kanadalaistähden hermokontrolli on monesti pettänyt tiukassa paikassa, joka on aiheuttanut joukkueelleen hankalia tilanteita.

Mutta kun katsoo miehen edesottamuksia viime kausilta ja etenkin kuluvalta kaudelta, niin voidaan hieman ironiseen sävyyn kysyä, että puhutaanko enää samasta Marchandista.

Toki rangaistusminuutteja kertyy Bruins-pelurille edelleenkin, mutta pahimmat ylilyönnit ovat jäämässä unholaan ja Marchand keskittyy tätä nykyä enemmän yksittäisten pelien voittamiseen. Viimeisestä pelikiellosta on kulunut jo yli 18 kuukautta.

– Marchyn (Marchand) pelaamisesta huomaa sen, että yhteispeli Pastan (David Pastrnak) kanssa toimii koko ajan paremmin ja paremmin. Bergie (Patrice Bergeron) pitää puolestaan huolen siitä, että muistetaan myös puolustaa, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy totesi.

– Brad on voittajatyyppi, joka haluaa koko ajan kehittyä paremmaksi. En näe hänen pelaamisessaan mitään taantumista, kanadalaisluotsi jatkoi.

Marchand on ollut kuluvalla kaudella suorastaan lyömättömässä iskussa ja nakuttanut 20 ottelussa tehot 13+19=32. Yhdessä ketjukaverinsa Pastrnakin kanssa kaksikko takoo hurjaa jälkeä illasta toiseen. Miehet ovat tällä hetkellä liigan pistepörssissä peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan maagisen sadan tehopisteen rajan (36+64=100) rikkonut Marchand on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi.

– En ole miettinyt menneitä. Mielestäni suurin syy on siinä, että pidämme keskittymisen aina käynnissä olevassa hetkessä ja tarpeen tullen seuraavassa. Joukkueessamme pyrimme puhaltamaan yhteen hiileen ja pelaamaan toisilleen, Marchand muotoili.

Bruins majailee tällä hetkellä Itäisen konferenssin jaetulla kakkospaikalla ja Atlantin divisioonansa piikkipaikalla.