Washington Capitalsin takalinjoilla vakuuttavaa jälkeä alkukauden osalta tehnyt John Carlson ei ole löysäämässä tahtiaan. Viime kierroksella 29-vuotias yhdysvaltalaispakki jatkoi huimia peliesityksiään, kun Capitals nujersi kotikaukalossaan Anaheim Ducksin maalein 5-2.

Carlson saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä ja venytti pisteputkeaan jo seitsemään otteluun. Niissä on syntynyt tehot 1+10=11.

Taalaliigan pistepörssissä Carlson majailee kolmannella sijalla kokonaistehoin 8+26=34 heti Edmonton Oilersin supermiesten Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin jälkeen.

Puolustajien pistepörssiä Carlson johtaa puolestaan tällä hetkellä suvereenisti 12 pisteen erolla Colorado Avalanchen tulokaspakki Cale Makariin ja Carolina Hurricanesin Dougie Hamiltoniin. Pakkien plus-miinustilastossa Carlson (+15) komeilee piikkipaikalla sekä jakaa kärkitilaa puolustajien ylivoimapisteissä.

– Hän (John) ansaitsee tällä hetkellä kaiken hehkutuksen ja ylistyksen. Johnny on ollut alkukaudesta yksi joukkueemme suurimmista tekijöistä, Capitals-kippari Alex Ovechkin totesi.