Dallas Stars-puolustaja Miro Heiskasen upeita ja kypsiä otteita NHL-kaukaloissa kehutaan kiekkopiireissä tasaisen tappavaan tahtiin.

Heiskanen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 21 ottelua summaten niissä 14 (5+9) tehopistettä.

Maanantaina jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Fameen virallisesti valittava NHL:n takavuosien tähtipuolustaja Sergei Zubov latasi oman mielipiteensä 20-vuotiaasta suomalaisesta.

Venäläisen mukaan Heiskanen on ainutlaatuinen yhdistelmä Scott Niedermayeria, Paul Coffeya ja Nicklas Lidströmiä. Kolmikolla on tilillään yhteensä 12 Stanley Cup-mestaruutta ja kaikki ovat luonnollisesti myös valittu Hockey Hall of Fameen.

– On aivan uskomatonta, kuinka hän (Heiskanen) luistelee, lukee peliä ja käyttää mailaansa, Zubov hämmästeli NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan tavatessaan toimittajia ennen maanantaisia juhlallisuuksiaan ja jatkoi:

– On hienoa, kuinka nuorella pelaajalla – varsinkin puolustajalla – on noin paljon itseluottamusta jäällä. Monikaan ei luistele niin hyvin kuin hän, ja hän todella osaa käyttää sitä taitoa hyväkseen. Starsin puolustuspelaaminen on ylipäätään hyvää, ja se auttaa häntä.

Kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Zubovin mukaan Heiskasen tulevaisuudelle ei näy rajoja.

– Hänestä kehittyy juuri niin hyvä pelaaja kuin hän itse haluaa. Tosin sekin vaikuttaa, mitä Starsissa tapahtuu. Joukkueen menestys tietysti vaikuttaa hieman myös hänen henkilökohtaiseen uraansa.