No jo oli aikakin! AHL:ään siirtynyt suomalainen tehomies sai vihdoin pistetilinsä auki

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimaan Liigassa Oulun Kärppien paidassa viime kaudella 60 runkosarjan pelissä tehot 9+21=30 (+26) iskenyt ja 16 pudotuspeliottelussa pisteet 4+5=9 (+7) viimeistellyt Suomen ja Yhdysvaltain passin Teemu Kivihalme sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vihdoin ja viimein pistetilinsä auki rapakon takana.

Pelaaja veti farmisarja AHL:n Toronto Marliesissa 11 ottelua pisteittä, mutta kauden 12. kamppailussa Kivihalme heitti mahdollisesti jonkinlaisen apinan niskastaan maata kiertävälle radalle. Puolustaja saalisti kaksi syöttöpinnaa, mutta vieläkin komeampi oli tehotilaston häikäisevä lukema +4.

Marlies löi Suomen aikaa lauantain puolella alkaneessa pelissä Texas Starsin kummallisin numeroin 8-4. Suomen ja Yhdysvaltain passin tehopuolustaja passasi Toronton toisen maalin tasakentällisin, joskin Marliesin ylivoima oli juuri päättynyt, ja neljännen häkin alivoimalla.‌‌

Kivihalme on Nashville Predatorsin kesän 2013 viidennen kierroksen 140. varaus. Pelaajan suurimmat meriitit ovat kevään 2018 Suomen mestaruus ja tämän vuoden SM-hopea. Kummatkin irtosivat Kärppien väreissä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!