Colorado Avalancheen murtautunut ja vähemmän tunnettu ruotsalaisvahti Adam Werner, 22, ammuttiin keskiviikkoyönä Winnipeg Jetsin ja hänen oman panoksensa myötä historiakirjoihin ikiajoiksi. Vahti ja ottelun ykköstähti otti mielipuoliset 40 torjuntaa Avsin 4-0-voitossa.

Werner tuli tolppien väliin vain 31 sekunnin jälkeen, kun tsekkiläinen maalivahti Pavel Francouz loukkaantui pelottavan näköisesti. Hän törmäsi Jetsin keskushyökkääjä Mark Scheifelen kanssa tämän läpiajon päätteeksi.

Fracouz makasi jäässä pitkään x-asennossa hallin ollessa täysin hiljainen. Scheifele itse tarkkaili tilannetta pitkään loukkaantuneen vahdin vieressä huolestuneen oloisena.

Loukkaantuminen jatkaa Coloradon käsittämätöntä epäonnea. Sivussa ovat aiemmin olleet ykkösketjun tykit Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog.

Kun kyseessä oli Wernerin ensiesiintyminen taalajäillä, teki hän historiaa. Hänestä tuli vasta yhdeksäs maalivahti sitten kauden 1955-56, joka on venynyt 40 torjuntaan NHL-debyytissään.

Vähän vastaavanlaiseen liekehdintään ovat pystyneet muun muassa aikanaan Marc-Andre Fleury Pittsburgh Penguinsin paidassa sekä Reto Berra Calgary Flamesin väreissä.

– On oltava unelmia, joita varten on työskenneltävä sekä on varauduttava siihen, että jotain tapahtuu. Minulla oli aika loistava alku. Laukaukset olivat helppoja ja sain kiekosta tunnetta. Kenttäpelaajat auttoivat minua paljon. Ottelu oli mukava, Colorado-sensaatio sanoi NHL.comin mukaan.

Wernerin alkukausi oli mennyt AHL-joukkue Colorado Eaglesissa. Kauden yhdeksässä ensimmäisessä mittelössä pikkumustat olivat tarttuneet 90,8 prosentin varmuudella.

Viime kaudella vielä SHL:ssä pelannut torjuja ei ole voittanut urallaan mitään mainittavaa, eikä hän ole edustanut esimerkiksi Ruotsin A-maajoukkuetta koskaan. Nuorten maajoukkueiden vakiokaluston pelaaja Werner toki on.