Huippuvahvistus Liiga-kaukaloihin! Carolinasta potkut saanut suomalaispuolustaja loppukaudeksi Lahden Pelicansiin

© Kuva: Getty Images

Potkut NHL-seura Carolina Hurricanesista tällä viikolla saanut suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi siirtyy loppukauden sopimuksella Lahden Pelicansin riveihin, seura ilmoitti lauantaina kotisivuillaan.

24-vuotias puolustajajärkäle on pelannut viimeiset kuusi kautta Pohjois-Amerikassa. Peräti 192-senttinen ja 102-kiloinen Lintuniemi on alunperin Los Angeles Kingsin 2. kierroksen varaus kesältä 2014. Kolmen edelliskauden ajan AHL:ssä kiekkoillut puolustaja iski viime kaudella farmiliigassa ennätyspisteensä 2+23=25. Täksi kaudeksi mies siirtyi Carolinan organisaatioon pelaten alkukauden Charlotte Checkersin AHL-porukassa.

– Lintuniemi on hyvä kahden suunnan puolustaja, joka tuo takalinjoille sekä fyysisyyttä että kiekollista osaamista. Mies haluaa hakea uuden nosteen uralleen, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuran tiedotteessa lauantaina.

Lintuniemi on alunperin HIFK:n kasvatti. Junnumaajoukkueistakin tuttu puolustaja ehti edustaa ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään myös Jokereiden juniorijoukkueita.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!