Minnesota Wild uudisti viime kaudella joukkuettaan kauppaamalla toisaalle useita pitkäaikaisia luottomiehiään vaihdossa nuorempiin ja nopeampiin pelimiehiin.

Yksi näistä oli Nashville Predatorsiin kaupatun Mikael Granlundin tilalle Minnesotaan saatu sveitsiläislaituri Kevin Fiala, josta odotettiin uutta kärkikenttien hyökkääjää useiksi vuosiksi.

Liukasliikkeinen 23-vuotias on kuitenkin osoittautunut Wildille kaikkea muuta kuin pelejä ratkovaksi hyökkäyspelin maestroksi. Sveitsiläinen 1. kierroksen varaus on mahtunut 13 ottelua pelanneen Wildin kokoonpanoon vain kahdeksassa ottelussa, joissa mies on merkkauttanut tähän saakka yhden syöttöpisteen.

Minnesotan päävalmentaja Bruce Boudreau uskoi Fialan hyökkäyspään taitojen takaavan tälle enemmän peliaikaa jatkossa, mutta kaikesta huolimatta pelaajan ja seuran välinen liitto näyttäisi rakoilevan jo nyt, reilusti alle vuosi miehen hankinnan jälkeen.

Fiala oli seuran entisen GM:n hankinta, eikä sveitsiläisen uskota lukeutuvan nykyisen GM Bill Guerinin suosikkipelaajiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, jääkö vuosia seuran parhaisiin hyökkääjiin lukeutuneen Granlundin vaihturista tulossa seuralle todellinen floppihankinta ja kenties seuraava siirtonappula.

LUE MYÖS: Nashville Predators antoi pitkän pelikiellon kärsineelle hyökkääjälle 4,5 miljoonan dollarin jatkopahvin