Vasta 23-vuotias Boston Bruinsin supertähti David Pastrnak on aloittanut kautensa hurjalla tavalla takomalla yhdeksään peliin tehot 10+7.

Tshekkihyökkääjä lukeutuu nuoresta iästään huolimatta NHL:n vaarallisimpien maalintekijöiden joukkoon. Mieheltä odotetaankin tällä kaudella uran ensimmäistä 50 maalin rajapyykin ylitystä. Bruinsin seuralegenda Cam Neely neuvoo New England Sports Networkin haastattelussa joukkueen nykyistä supertähteä tavoista, joilla maaginen rajapyykki on saavutettavissa.

– Voit nähdä että hänellä on taitoa, loistavat kädet sekä pelinäkemystä. Ellei hän pelaa liian itsekkäästi, niin kyllä, Neely vastaa uteluihin siitä, uskooko tämä Pastrnakin yltävän jo tällä kaudella 50 maaliin.

– Jos olet maalintekijä, 50 maalia on aina tietynlainen rajapyykki. Et voi kuitenkaan alkaa keskittyä tuohon numeroon liiaksi, vaan varmistaa tekeväsi kaukalossa oikeat asiat sen eteen.

– On todella vaikeaa menestyä pelkästään omin avuin joukkuelajissa. Ketjukaverit ovat avain. Se, miten sinua käytetään ylivoimapelissä, varsinkin jos olet maalintekijä, on avain. Ylivoimapelin toimivuus kokonaisuudessaan on avain. Kaikki nämä vaikuttavat lopulta yksilön onnistumiseen, kolmesti urallaan 50 maalin rajapyykin kaudessa itse rikkonut Neely luettelee.

Pastrnak on toistaiseksi yltänyt urallaan parhaillaan 35 maalin sesonkiin. Viime kauden tahti (33 maalia) olisi tosin riittänyt häittämällä ainakin 40 maaliin ilman ikävää kaukalon ulkopuolella tullutta käsivammaa, joka piti miehen sivussa 14 runkosarjaottelusta.