Venäjän entisen NHL-tähden ura syöksykierteessä – potkittiin ulos jo divaristakin!

© Kuva: Getty Images

Takavuosien NHL-tähti Nikolai Zherdevin ura on kovassa syöksykierteessä. Venäläisyökkääjä heitettiin ulos VHL-joukkue HK Ryazanista. Yhdeksässä ottelussa Zherdev ehti antaa kaksi syöttöpistettä ja tehotilasto jäi murskaavasti seitsemän astetta pakkaselle.

34-vuotias Zherdev pelasi NHL:ssä viimeksi kaudella 2010-11. Tuolloin hän nakutti 56 otteluun 16 maalia ja 22 tehopistettä Philadelphia Flyersissa. Parhaalla NHL-kaudellaan hän iski 26 maalia ja 61 tehopistettä.

NHL-vuosien jälkeen Zherdev siirtyi KHL:ään. Kahden hyvän kauden jälkeen venäläistähti ajautui vaikeuksiin myös KHL:ssä. Tehot laskivat vuodesta toiseen ja viime kauden Zherdev piti kokonaan taukoa kiekosta.

Zherdev on alunperin Columbus Blue Jacketsin ykköskierroksen varaus kesältä 2003. Hänet varattiin koko varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana.