32-vuotias hyökkääjä James Neal veti viime kaudella Calgary Flamesissa riman alle pahasti. Vegas Golden Knightista saapunut kanukki viiimeisteli pitkän uransa heikoimmat runkosarjapinnat, kun 63 kamppailun saldo oli 7+12=19 (-5). Neljässä pudotuspeliottelussa pisteitä ei syntynyt sitten yhtään (-3).

Nyt Nealin arki luistaa täysin eri tavalla ja muutos menneeseen on ollut ällistyttävä. Pelaaja on takonut uuden työnantajansa, eli Edmonton Oilersin paidassa kuudessa pelissä huimat kahdeksan maalia. Kanadalainen on saavuttanut viime kauden maalimäärän siis jo nyt.

Sportsnet Stats

@SNstats
As seen - and heard - on @timandsid, James Neal has already matched his goal production from all of last season

Oheiseen twiittiin ei ole huomioitu viime yön peliä.

Neal siirtyi alkaneeksi kaudeksi Oilersiin vaihtokaupassa, jossa Flames sai niin ikään surkeasti viime kaudella pelanneen, ja kaiken lisäksi kalliin Milan Lucicin. Ainakin Edmontonissa huimaan maalitehtailuun äityneelle pelaajalle kauppa oli näemmä onnistunut veto.

Tiistain vastaisena yönä Neal oli tass vedossa, kun hän osui Oilersin 1-3-tappiossa Chicago Blackhawksia vastaan. Kun hyökkääjä iski tuossa matsissa jo kauden kuudennen ylivoimamaalinsa, teki Neal historiaa.

Neal on ensimmäinen pelaaja sitten kauden 1986-87 ja Dino Ciccarellin, joka on onnistunut tekemään kuusi ylivoimamaalia joukkueensa kuudessa ensimmäisessä pelissä.

Sportsnet Stats

@SNstats
#LetsGoOilers James Neal is the first player to score 6 power play goals in his team's first 6 games since Dino Ciccarelli in 1986-87