Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers himoaa kolmen kuivan kauden jälkeen taas pudotuspeleihin.

Unelman tavoittelu ei ole kuitenkaan lähtenyt käyntiin ruusuisesti, Panthers on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta vain yhden. Kolmessa viime pelissä se on joutunut poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

Kahdessa viime tappiossa tosin pelit ovat venyneet voittolaukauskisaan saakka, joten niistä on kertynyt jotain täytettä pistesalkkuun.

– Panthers on minun silmissäni vahvempi kuin viime vuonna. Silloin ei maalivahtipelaaminen ollut huipussaan, menetti sen takia paljon pisteitä. Sergei Bobrovsky on sen tasoinen maalivahti, että tulee varmasti voittamaan pelejä Floridalle. Siellä on muutenkin hyviä pelaajia, oli jo viime vuonna, vaikka homma ei ihan toiminut. Siellä on nuoria pelaajia moni, jotka pelaa vuosi vuodelta paremmin. Senkin takia tulee olemaan parempi. Näen myös, että koutsin vaihto oli seuralle hyvä asia, vaikka se ei vielä on selvästi näkynytkään, itsekin neljä kautta Panthersissa kiekkoillut Sean Bergenheim pohtii NHLSuomi-sivustolle.

Panthersin kippari Barkov tilastoi viime kaudella runkosarjassa huikeat 96 (35+61) tehopistettä. Tämä kausi ei ole lähtenyt pisteiden valossa yhtä kovalla tahdilla liikkeelle. Barkov on tilastoinut viidessä pelissä tehot 0+3.

Barkovin sanotaan joskus panostavan turhankin paljon oman pään varjeluun, mikä näkyy tehoissa. Onko tällaista näkynyt?

– Matseja mitä olen nähnyt, niin Barkov on ollut vahvasti mukana hyökkäyspäädyssä. Varmasti tulee tekemään paljon tehoja, vaikka nyt alkuun ei ole tullut. Kyllä se sen pelaaminen on niin hyvää, että se on vain ajan kysymys. Tulee takomaan kovan määrän pisteitä tällä kaudella kanssa, Bergenheim uskoo.

Lue myös: Jack Hughes suti ohi tyhjästä maalistakin – huippulupauksen surkeista otteista tuli välitön nettihitti

Hughesin tuska kasvaa

New Jersey Devils pääsi kaappaamaan NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä ja nappasi riveihinsä yhdysvaltalaisen sentteri Jack Hughesin.

Odotuksen 18-vuotiaan kultapojan suhteen ovat kovat, mutta toistaiseksi Hughes on edennyt viiden pelin mittaisen NHL-uransa nollatehoin ja Devils on hävinnyt kaikki viisi otteluaan.

– Varmasti raskasta ykkösvaraukselle lähteä kauteen noin. Raskasta koko seuralle. En ymmärrä miten noin pieleen voi mennä. Siellä ei tunnuta saavan ollenkaan sitä potentiaalia ulos mikä on hyökkäyksessä. Vielä on hakemista joukkueella ja se vaikuttaa varsinkin nuoreen pelaajaan.

– Hän on asettanut varmasti kovat paineet itseensä ja mitä pidemmälle pisteettä menee, niin sitä pidemmälle jokainen peli tuntuu. Kaikille pelaajille tulee pisteettömiä hetkiä pitkän kauden aikana, Hughesille se tulee uran ihan alkuun. Se on varmaa, että hän löytää tien, puhutaan kuitenkin sen verran kovatasoisesta pelaajasta, Bergenheim toteaa.

New Jersey Devils – Florida Panthers maanantaina klo 20.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Bergenheim kumppaneineen aloittaa ennakoinnin klo 19.30.

TEKSTI: Kimmo Mäkinen