Venäläistä KHL-joukkue HK Sotshia kaudesta 2017-18 lähtien valmentanut Sergei Zubov on saanut monoa viikonloppuna. Meritoitunut valmentaja on voittanut KHL:n mestaruuden, eli Gagarin Cupin keväällä 2015 SKA Pietarin peräsimessä.

ХК «Сочи»

@HCSOCHI
Хоккейный клуб «Сочи» принял решение внести изменения в тренерский штаб команды: Сергей Зубов покидает клуб, а исполняющим обязанности главного тренера назначен Леонид Береснев.

Руководство клуба благодарит Сергея Александровича за работу и желает успехов в дальнейшей карьере!

Lisäksi pelaajana hän voitti muun muassa kaksi Stanley Cupia, toisen NY Rangersissa ja toisen Dallas Starsissa. Palkintokaapissa on myös olympiakulta.

Nyt meriitit eivät riittäneet, kun Sotshin alkukausi monikansallisessa KHL:ssä on ollut täydellistä tervanjuontia. Joukkue on sarjan läntisessä konferenssissa viimeistä edellisenä, ja toistaiseksi viimeisen suoran voittonsa se on ottanut 19. syyskuuta.

Sotshi hävisi alkuviikosta Helsingissä paikalliselle Jokereille 3-2 jatkoajan jälkeen johdettuaan vielä päätöserän alussa 2-0.

Zubovin korvaaja on latvialainen Leonids Beresnevs. Pelaajaurallaan puolustajana luutinut 61-vuotias konkari toimi Sotshissa alkukaudella kakkosvalmentajana. Viime kaudella hän luotsasi venäläistä MHL-joukkue Kapitan Stupinoa.

Lähteet: Eliteprospects, HK Sotshin Twitter-tili