NHL-sopimusta Edmonton Oilersin harjoitusleiriltä hakeva KHL:n kohuhyökkääjä Anton Burdasov on Pohjois-Amerikasta kantautuneiden mediatietojen mukaan lähellä murtautumista öljymiesten alkavan kauden kokoonpanoon.

Sportsnetin NHL-toimittaja Mark Spector kuvailee 189-senttisen ja yli 100-kiloisen järkäleen omaavan perusvenäläiseen tapaan valtavan potentiaalin, joskin kolikon toisella puolella mahdollisuudet täydelliseksi floppihankinnaksi ovat nekin suuret.

– 28-vuotias Burdasov on todella kiehtova pelaaja. Hän on isokokoinen, luistelee hyvin ja sillä kaverilla on viiden tähden rannelaukaus. Toisaalta, hän ei ole koskaan aiemmin pelannut Pohjois-Amerikassa, eikä hänellä ole edes voimassa olevaa sopimusta Oilersin kanssa, Spector pyörittelee.

Toimittaja uskoo Burdasovin kilpailevan pelipaikasta lähinnä slovakialaisen Tomas Jurcon kanssa.

– Jurco on pelannut kolmen kauden aikana 58 NHL-peliä. 27-vuotias pelaaja, jolla on vuoden ja 750 000 dollarin sopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen on joko osoitettava pystyvänsä auttamaan NHL-joukkuetta lyhyellä aikavälillä tai tehtävä valinta AHL:n ja Euroopan välillä, toimittaja kertoo.

– Burdasov on projekti. Jurcon taso taas on jo tiedossa. Valmentajat rakastavat Jurcon tapaisia kokeneita pelaajia, mutta myös Burdasovin kaltaisen pelaajan tarjoamia mahdollisuuksia, Spector vertailee.

Nappaako KHL:n kohupelaajiin lukeutuva Burdasov NHL-sopimuksen? Kysymykseen saadaan vastaus lähipäivinä. Oilers pelaa ensimmäisen runkosarjapelinsä 3. lokakuuta.