[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]NHL-historia tuntee lukuisia taianomaisia hetkiä, pelaajia, joukkueita, kausia, yksittäisiä otteluita sekä erinäisiä draaman käänteitä.

St. Louis Bluesin kausi 2018-19 sisälsi kaikkia näitä.

Organisaatio valmistautui kauteensa aggressiivisesti hankkien useita nimimiehiä palkkalistoilleen. Mukaan mahtuivat muun muassa Ryan O’Reilly, Tyler Bozak, Pat Maroon ja paluumuuttaja David Perron.

Kaikki oli pedattu valmiiksi. Bluesin puolustus oli kestävä ja hyökkäys kesti vertailun kaikkiin yli keskikastin joukkueisiin. Ainut kysymysmerkki oli maalivahtiosasto, jota tähdittivät alavireinen Jake Allen ja vapailta markkinoilta rysään tarttunut Chad Johnson.

Kovista odotuksista huolimatta St. Louisin kauden startti oli kaikkea muuta kuin hyvä. Joukkueen peli sakkasi pahemman kerran, mikä johti lopulta päävalmentaja Mike Yeon potkuihin marraskuun lopulla.

Tilalle nousi apuvalmentaja Craig Berube, joka ei hänkään saanut Nuotteja syttymään. Uudenvuoden päivään mennessä St. Louis majaili koko sarjan viimeisenä yhdessä Ottawa Senatorsin kanssa.

Etenkin maalinteko tuotti tuskaa, eivätkä maalivahdit Allen ja Johnson pystynyt napsimaan voittoja omilleen.

Kaudesta oli syntymässä totaalinen katastrofi, mutta kuin taikaiskusta, tammikuun 7. päivä käänsi kaiken päälaelleen. Joulukuussa ylös nostettu, suurelle kiekkoyleisölle vielä tuntematon maalivahti Jordan Binnington, pääsi pelaamaan NHL-uransa ensimmäisen ottelun aloittavana maalivahtina.

Vastassa oli Philadelphia Flyers, joka hakkasi päätään tuolloin vielä 25-vuotiaaseen Binningtoniin. Kanadalainen otti kamppailussa 25 koppia pitäen maalinsa puhtaana St. Louisin voittaessa ottelun numeroin 0-3.

Tämän jälkeen Bluesin kurssi kääntyi lopullisesti, ja joukkue alkoi tehdä hiljaista nousua kohti pudotuspeliviivaa. Samassa Binningtonista tuli joukkueen ykkösvahti hänen torjuessa St. Louisille peräti 24 voittoa 30 pelatusta ottelusta. Miehen tilastot olivat suorastaan päätämykistävät: 93,0/1,83.

St. Louis selvitti kuin selvittikin tiensä pudotuspeleihin, eikä se tehnyt lopulta edes tiukkaa. Blues nousi keskisen divisioonan kolmanneksi jääden vain pisteen päähän lohkon voittaneesta Nashville Predatorsista.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan luisteli kivenkovasta hyökkäyspelistään tiedetty Winnipeg Jets, jonka Nuotit pehmensivät kuitenkin otteluvoitoin 4-2.

Puolivälierissä Dallas Stars antoi jo kovemman haasteen, kun kaksi timanttisesta puolustuspelistään tunnettua joukkuetta kohtasivat toisensa. Sarja venyi aina seiskapeliin asti, josta Blues marssi jatkoon Maroonin takoman jatkoaikaosuman jälkeen.

Konferenssifinaaleissa San Jose Sharks tuotti päänvaivaa kolmen ensimmäisen pelin ajan voitettuaan niistä kaksi. Tämän jälkeen sarja kääntyi kuitenkin St. Louisille, joka eteni Stanley Cupin finaaleihin voitoin 4-2.

Finaaleissa vastaan asettui Carolina Hurricanesin idän konferenssifinaaleissa suoraan neljässä ottelussa pudottanut Boston Bruins. Altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt Blues piti kuitenkin tiukasti kiinni pelisuunnitelmastaan, ja laittoi Bruinsin ahtaalle mentyään sarjassa 3-2 -johtoon.

Bruins hankki itselleen kuitenkin yhden lisäelämän murskattuaan St. Louisin kutospelissä luvuin 1-5. Hyvin vieraissa onnistunut Blues oli game sevenissä kotijoukkuetta kuitenkin jokaisella askeleella edellä. Tiivistä viisikkopuolustusta, teräviä vastahyökkäyksiä ja kovaa kulmavääntämistä esittänyt vierasryhmä ei pelannut kauniisti, mutta sitäkin tehokkaammin.

Niinpä Blues rymisteli selvään 1-4 -voittoon päästen juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä Stanley Cupia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Chris Butler (Lopetti)
Puolustaja, 32-vuotta

Viime kausi jäi kokeneen yhdysvaltalaispuolustajan viimeiseksi. Butler ehti edustamaan Bluesia viisi vuotta, muttei kyennyt ikinä vakiinnuttamaan paikkaansa ylhäällä. Mestaruuskaudella yhdysvaltalainen pelasi ainoastaan 13 NHL-ottelua.

Butler lähti kuitenkin tyylillä NHL:stä, sillä hän pääsi nostamaan urallaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupin ilmaan.

(Kuva: Getty Images)

Michael Del Zotto (Anaheim Ducks)
Puolustaja, 29-vuotta

Del Zotton viime kausi oli hyvin värikäs, sillä hän ehti esiintymään Vancouver Canucksin, Anaheim Ducksin ja St. Louis Bluesin takalinjoilla. Lopulta tie vei takaisin Ducksiin.

Kanadalaispuolustaja pääsi pelaamaan Bluesin riveissä ainoastaan seitsemän ottelua, koska hänellä oli vaikeuksia mahtua mestarijoukkueen kokoonpanoon. Kiekollisen puolustajan peliaika on seuran vaihdosta huolimatta tiukassa.

(Kuva: Getty Images)

Patrick Maroon (Tampa Bay Lightning)
Laitahyökkääjä, 31-vuotta

Maroon sai viime kaudella hyvin vastuuta Bluesin alemmissa hyökkäyskentissä. Oli tärkeä osa Bluesin mestaruustarinaa.

Yli 100-kiloinen yhdysvaltalainen tuo Tampa Bay Lightningin riveihin kokoa, fyysisyyttä ja pudotuspelikokemusta. Hyvä ja edullinen (vuosipalkka 900k) lisä alempiin kenttiin.

(Kuva: Getty Images)

Dominik Bokk (Carolina Hurricanes)
Laitahyökkääjä, 19-vuotta

Huippulupaava saksalainen ei ehtinyt pelaamaan Bluesin riveissä otteluakaan.

Luovana pelaajana tunnetulla Bokkilla on harvinaisen taitavat kädet. Lukee hyvin peliä ja luo ketjukavereilleen maalipaikkoja välillä kuin tyhjästä. Pelaa toistaiseksi lainalla ruotsalaisessa Rögle BK:ssa.

(Kuva: Getty Images)

Joel Edmundson (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 26-vuotta

Puolustavana puolustajana tunnettu Edmundson pelasi viime kaudella vahvasti Bluesin alakerrassa. Isokokoinen yhdysvaltalainen kellotti keskimäärin 19 minuuttia per peli. Fyysinen puolustaja tietää nyt, mitä mestaruuden voittaminen vaatii.

Edmundson kaupattiin syyskuussa Carolina Hurricanesiin, kun Blues värväsi riveihinsä tähtipuolustaja Justin Faulkin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Justin Faulk (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 27-vuotta

St. Louis Blues teki NHL-kauden kynnyksellä loistavan hankinnan, kun se vahvisti alakertaansa Justin Faulkilla.

27-vuotias yhdysvaltalainen on pelannut viime vuodet Carolina Hurricanesissa, jossa hän lukeutui tähtipelaajien joukkoon.

Faulkilla on paljon vahvuuksia, sillä hän omaa loistavan laukauksen ja syöttötaidon, minkä vuoksi hän on hyvä lisä myös Bluesin ylivoimaan. Sulavasti liikkuva puolustaja tekee kaukalossa jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Tuo lisävarmuutta hallitsevan mestarin alakertaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]St. Louis Bluesissa ei pelaa ainakaan alkukaudesta suomalaisia. AHL:n puolella näyttöjä antavat maalivahti Ville Husso ja puolustaja Niko Mikkola. Kumpikaan ei ole vielä toistaiseksi debytoinut NHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]1980-luvun alkupuolella St. Louis Blues yritti siirtyä Kanadan Saskatoniin, mutta NHL:n johtoporras ei hyväksynyt seuran suunnitelmia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Craig Berube (1. kokonainen kausi)

53-vuotiaan tulokasvalmentajan alku seurassa oli varsinainen tuhkimotarina Beruben nostettua joukkueen NHL:n jumbopaikalta seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen.

Alkavalla kaudella paineet ovat toista luokkaa. Nähdäänkö kaukalossa menestyskrapulainen äijälauma vai joukkue, joka ei suostu yhden kauden ihmeeksi? Beruben rooli joukkueen valmistamisessa kauteen on ensiarvoisen tärkeä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569580992662{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Alex Pietrangelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Pietrangelo on Bluesin alakerran todellinen johtohahmo, joka aloittaa nyt neljännen kautensa mestarijoukkueen kapteenina.

Lähes 100-kiloinen kanadalainen on NHL:ssä hieman aliarvostettu pelaaja, joka ei loista otsikoissa, mutta hoitaa aina ruutunsa enemmän kuin hyvin. Pietrangelo ei tee kaukalossa paljoa virheitä ja hänellä on paljon annettavaa myös hyökkäyspäässä. Tehokas puolustaja on ahne laukoja. Alakerrassa hän sen sijaan blokkaa tehokkaasti kiekkoja.

Esimerkillinen pelaaja on Bluesille elintärkeä pelaaja, kuten viime kaudella nähtiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569584430631{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Justin Faulk

[/vc_column_text][vc_column_text]

Lue kohdasta saapuneet-pelaajat.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 6

Blues lähtee kauteen pitkälti samalla kokoonpanolla, jolla se nappasi historiansa ensimmäisen mestaruuden.

Runkosarjan korvilla seuraan hankittu Justin Faulk tuo viimeisen silauksen laatua kovaan puolustukseen. Bluesilla on kaikki eväät mennä pitkälle myös tulevana keväänä.

Miten joukkue on käsitellyt viime kauden yllätysmestaruuden? Oliko Jordan Binnington vain yhden kauden satuhahmo vai pitääkö hän tasonsa myös kokonaisessa runkosarjassa? Mikäli työmoraali säilyy viime kaudella nähdyllä tasolla ja joukkue hinaa itsensä pudotuspeleihin kuten odottaa sopii, on se tosipelien alkaessa inhottava vastus kenelle tahansa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jaden Schwartz Brayden Schenn Vladimir Tarasenko
Zach Sanford Ryan O’Reilly David Perron
Alex Steen Tyler Bozak Robert Thomas
Robby Fabbri Ivan Barbashev Oskar Sundqvist

 

Puolustajaparit:

Vince Dunn – Alex Pietrangelo
Jay Bouwmeester – Colton Parayko
Carl Gunnarsson – Justin Faulk

Maalivahdit:

Jordan Binnington
Jake Allen[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=50 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]