[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Chicagossa on totuttu viime vuosina jatkuvaan menestykseen, joten viime vuotta voi pitää selvänä pettymyksenä. Joukkue jäi kuuden sarjapisteen päähän pudotuspelipaikasta, ja sijoittui keskisen divisioonan toiseksi viimeiseksi. Piste-eroa jumbopaikalle jääneeseen Minnesotaan oli vain yhden pongon verran.

Yksilötasolla kausi oli kuitenkin täysosuma monille Chicago Blackhawksin huippunimille. Patrick Kane (110), Jonathan Toews (81) ja Alex DeBrincat (76) nakuttivat kaikki vakuuttavat pistelukemat.

Puolustuksen isoimmaksi yllättäjäksi nousi ruotsalainen Erik Gustafsson. Hän nakutti ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan 60 tehopistettä runkosarjassa.

Myös kesken kauden hankittu Dylan Strome osoittautui kultakimpaleeksi. Strome oli jo nimetty Arizonassa flopiksi, mutta hän pelasi Chicagossa uransa parasta kiekkoa, eikä jäänyt kauas piste per -peli tahdista.

Ainoastaan joukkueen kokeneemmat nimet aiheuttivat harmaita hiuksia. Maalivahti Corey Crawford kärsi jatkuvista loukkaantumisista, ja esiintyi vain 39 ottelussa. Viime kaudet ovat olleet vahdille raskaita, ja seuraava loukkaantuminen voi jo lopettaa menestyksennään uran. Terveysvaivat ovat myös vieneet parhaan terän Crawfordin esiintymisistä.

Ikä painoi myös 34-vuotiaan Brent Seabrookin otteissa. Puolustajakonkarin 6,875 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimusta on vielä neljä vuotta jäljellä, mutta parhaat vuodet ovat jo selvästi takanapäin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Henri Jokiharju (Buffalo Sabres)
Puolustaja, 20 vuotta

 

Henri Jokiharjun kauppaaminen Buffalo Sabresiin oli yllätys. Alkukaudesta suomalaispakki toimi Chicagon ylivoiman aivoina ja napsi syöttöpisteitä hurjaa vauhtia ja sai ylistystä seuran isoilta tähdiltä. Chicagoon hankittiin mieluummin puolustavampia pakkeja, ja puolustajalupaus vaihdettiin hyökkääjälupaus Alexander Nylanderiin.

Kuva: Getty Images

Artem Anisimov (Ottawa Senators)
Keskushyökkääjä, 31 vuotta

Artem Anisimov on erinomainen kahdensuunnan hyökkääjä. Hän oli runsaalla 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkallaan kuitenkin turhan kallis syvyyspelaaja Chicagolle tämän tekemiin tehopisteisiin nähden.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Olli Määttä (Pittsburgh Penguins)
Puolustaja, 25 vuotta

Olli Määtän ura ajautui sivuraiteille viimeisinä vuosina Pittsburghissa. Chicagossa kokonaisvaltaiselle puolustajalle on tarjolla isoa roolia ja uusi alku. Määttä tuo Chicagon takalinjoille lisää kokemusta voittamisesta ja kiekollista rauhallisuutta myös ykköspakkiparin ulkopuolelle.

Kuva: Getty Images

Calvin de Haan (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 28 vuotta

Calvin de Haan on viisas hankinta Chicagolta, jolla tilaa palkkakatossa ei ole hukattavaksi. Peruspuolustaja osaa avata peliä, mutta kiekolliset taidot jäävät siihen. Chicago ei kuitenkaan tarvitse taas yhtä ylivoimavelhoa lisää, vaan riittää, kun puolustaja lähettää avaussyötöllään vikkeläjalkaiset hyökkääjät hoitamaan maalinteon.

Kuva: Getty Images

Andrew Shaw (Montreal Canadiens)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Andrew Shaw on Chicagolle tuttu pelaaja seuran menestysvuosilta. Alempien ketjujen taistelija voitti kaupungissa kaksi mestaruutta ennen siirtymistään Montrealiin. Shaw on ollut hyökkäyksen syvyyspelaaja, joka pystyy takomaan hyviä tehoja alemmistakin ketjuista. Viime kaudella hän nosti profiiliaan Montrealissa ja nakutti 63 ottelussa 47 tehopistettä.

Kuva: Getty Images

Robin Lehner (New York Islanders)
Maalivahti, 28 vuotta

Robin Lehner pääsi pelaamaan viime kaudella parhaiten puolustavassa joukkueessa ja oli itsekin uransa parhaassa kunnossa. Silti Lehner sai vain vuoden sopimuksen Chicagolta. Nyt hänen täytyy vielä näyttää, että pystyy olemaan NHL:n johtavia maalevahteja Islandersin ulkopuolella ja että vanhat demonit mielenterveyden osalta on taltutettu.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]Aleksi Saarela
Keskushyökkääjä, 22 vuotta

Aleksi Saarela ei koskaan saanut kunnollista näytönpaikkaa Carolina Hurricanesissa. Saarela nakutti farmissa kovia tehopisteitä (30+24=54) ja oli iso osa AHL-mestaruusjoukkuetta. Chicagossa Saarela saa varmasti näyttää myös NHL:ssä, ja suomalaiselle on tarjolla runsaasti erinomaisia ketjukavereita. Nopeajalkainen Saarela istuu erinomaisesti Chicagon pelitapaan, ja pienestä koosta huolimatta häneltä löytyy tarpeeksi röyhkeyttä myös rumien maalien iskemiseen maalin edustalta.

Muut suomalaiset:

Olli Määttä (katso ylhäältä)

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Joukkueen kapteeni Jonathan Toews kuuluu harvinaiseen Kolmen kullan klubiin. Hän on siis urallaan voittanut Stanley Cupin, maailmanmestaruuden ja olympiakultaa. Hän pääsi kerhon jäseneksi Vancouverin olympialaisten jälkeen vuonna 2010, vain 22 vuoden ikäisenä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja: Jeremy Colliton (2. kausi)

Jeremy Colliton joutui kesken viime kauden kovaan paikkaan. Hän korvasi legendaarisen Joel Quennevillen kesken kauden, kun Chicago oli NHL:n isoin heittopussi.

Vasta 34-vuotias päävalmentaja voitti kuitenkin nopeasti kokeneiden pelaajiensa luottamuksen. Joukkueen suunta kääntyi nopeasti, ja lopulta seura jäi vain kuuden sarjapisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Collitonin tähän astinen NHL-valmentajaura on ollut toistaiseksi tappiollinen. Hän johti Chicagoa viime kaudella 67 ottelussa ja joukkue voitti niistä vain 30 kappaletta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568718832734{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Patrick Kane

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jonathan Toewsin johtajuutta toitotetaan Pohjois-Amerikassa kyllästymiseen asti. Chicagon todellinen ykkösnimi jäällä on kuitenkin Patrick Kane.

Yhdysvaltalaishyökkääjä on urallaan jopa aliarvostettu. 2010-luvulla Kane on NHL:n parhaita pistemiehiä, mutta silti taituri on harvoin mukana edes parhaasta jääkiekkoilijoista keskusteltaessa.

Viime kaudella Kane paukutti uransa parhaat tehopisteet, 110 kappaletta. Kanen kanssakin Chicago jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Miten brutaalisti olisi käynyt ilman ykköstähteä?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568719889379{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Adam Boqvist

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ruotsalainen kiekkotaituri Adam Boqvist aloittaa syksyllä ensimmäisen kautensa ammattilaisena Pohjois-Amerikassa. Aiemmalla urallaan puolustaja on pelannut SHL:ssä, Allsvenskanissa sekä OHL:ssä.

Boqvist on pelaajatyypiltään hyvin samanlainen kuin pois kaupattu Henri Jokiharju. Pelisilmä hyökkäysalueella on erinomainen, mutta sen lisäksi häneltä löytyy vahva laukaus, joka teki tuhoa OHL:n pudotuspeleissäkin kymmeneen eri otteeseen.

Boqvist aloittaa kautensa AHL:n puolella. Kauden edetessä häntä halutaan varmasti kokeilla myös ylhäällä, jos homma toimii niin kuin olettaa sopii. Varsinkin, jos Chicagon kausi valahtaa taas viemäristä alas, voi olla hyvä aika totuttaa lahjakasta puolustajaa myös NHL-tason peliin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 9

Chicagon joukkue on vahvistunut viime kaudesta muutaman runkopuolustajan ja erinomaisen maalivahdin verran. Joukkueen kokenut runko on samaan aikaan yhden vuoden vanhempi.

Chicago ei ole mikään heittopussi, mutta kilpailu keskisessä divisioonassa on äärimmäisen kovaa. Winnipeg Jets, Dallas Stars, Colorado Avalanche ja Nashville Predators ovat paperilla kaukana Chicagon edellä.

Pudotuspelit jäävät tänäkin keväänä väliin, ja joukkuetta tullaan varmasti mylläämään lisää.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Drake Caggiula Jonathan Toews Patrick Kane
Alex DeBrincat Dylan Strome Alexander Nylander
Brandon Saad Andrew Shaw Brendan Perlini
Dominik Kubalik Zack Smith Ryan Carpenter

 

Puolustajaparit:

Duncan Keith – Erik Gustafsson
Olli Määttä – Brent Seabrook
Calvin de Haan – Connor Murphy

Maalivahdit:

Robin Lehner
Corey Crawford[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=32 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]