NHL:n viime vuosien menestyneimpiin joukkueisiin kuuluva Chicago Blackhawks tiedotti Twitter-tilillään ja kotisivuillaan, että se on lähettänyt viikonlopun aikana jopa kolme suomalaista farmiin Rockford IceHogsiin.

Yksi AHL:ään passitetuista on keväällä liekehtinyt ja maailmanmestaruuden voittanut maalivahti Kevin Lankinen.

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
ROSTER MOVE: Goaltender Kevin Lankinen has been assigned to Rockford.

The training camp roster currently stands at 32: 18 forwards, 11 defensemen and three goaltenders. #Blackhawks

Lankisen kohdalla voidaan puhua pettymyksestä. Maailmanmestari torjui kevään MM-kisoissa pikkumustia häikäisevästi yli 94 prosentin varmuudella, ja esimerkiksi MM-kisojen pudotuspeleissä lukua ottivat järjestyksessä Ruotsin Henrik Lundqvist, Venäjän Andrei Vasilevski ja Kanadan Matt Murray. Maailman huippuja kaikki.

– Olen innoissani lähdössä haastamaan NHL-paikasta. Chicago on hyvä organisaatio ja siellä on kova kilpailu peliajasta niin kuin joka ikisessä NHL-joukkueessa. Polku NHL:ään ei ole ikinä helppo. Paikka pitää ansaita ja siihen olen valmis, Lankinen sanoi sivustollemme kesällä.

Vahti ei ole pelannut ylhäällä yhtäkään ottelua.

Lisäksi alas on lähetetty myös hyökkääjäkaksikko Mikael HakkarainenJoni Tuulola.

Hakkarainen on suomalaiselle kiekkoväelle tuntemattomampi hahmo.

– Pidän mahdollisuuksista ja yritän hyödyntää ne, Hakkarainen sanoi joukkueen kotisivuilla taannoin.

Minkälainen pelaaja on kyseessä?

– En ole kaukalon taitavin ukko luultavasti, mutta teen kovasti töitä. Katsotaan sitten, mihin se riittää.