HPK:ssa keväällä Liiga-mestaruutta juhlinut Eetu Tuulola solmi kesäkuussa Calgary Flamesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen ja osallistuu torstaina alkavalle Flamesin harjoitusleirille.

21-vuotias Tuulola tulee todellisesta kiekkoperheestä, sillä isä Marko teki pitkän ja komean uran Suomen, Ruotsin ja Sveitsin kaukaloissa ja Eetua kaksi vuotta vanhempi veli Joni kuuluu puolestaan tällä hetkellä Chicago Blackhawksin organisaatioon.

Eetu ylistää isäänsä vuolaasti Flamesin nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

– Opin edelleen häneltä todella paljon. Juttelen hänen kanssaan koko ajan ja kysyn neuvoja, Tuulola kertoo ja jatkaa:

– Hienointa tässä on, että hän on nyt suurin kannattajani. Se on aika hauskaa, sillä minä kasvoin hänen pelejään seuraten ja olin hänen faninsa ja nyt osat ovat vaihtuneet.

Lähtö Calgaryyn ei ollut helppo. Tuulola on asunut koko lähes ikänsä Hämeenlinnassa ja joutui nyt jättämään sinne perheensä ja tyttöystävänsä, mutta unelmien eteen joutuu joskus tekemään uhrauksia.

– Jouduin kysymään itseltäni, haluanko todella pelata jonain päivänä NHL:ssä ja vastaus oli tietenkin kyllä, joten täällä ollaan, hyökkääjälupaus kertoo.

Tuulola aloittanee kautensa Flamesin farmiseura Stockton Heatissa, mutta helpolla ei pelipaikkaa sielläkään tule. Laituri on kuitenkin valmis hakemaan tarvittaessa vauhtia myös ”farmin farmista” ECHL:n Kansas City Mavericksista.

– Jos vain pelaan omaa peliäni, kaikki järjestyy kyllä. Minun ei tarvitse esittää mitään ihmetemppuja ja mihin ikinä päädynkin tällä kaudella… Minun on tehtävä itseni tunnetuksi, Tuulola täräyttää.

Hyökkääjä summasi HPK-paidassa viime kaudella 60 Liigan runkosarjaottelussa 36 (13+23) tehopistettä. 18 pudotuspelin saldo oli 3+3=6. Flames varasi Tuulolan kesän 2016 draftin kuudennella kierroksella.