New York Islanders on kutsunut tshekkivahti Jakub Skarekin vahvuuteensa jo ensi kaudeksi. Alunperin 19-vuotiaan tshekkivahdin oli määrä pelata vielä ensi kausi Pelicansissa, jossa hän oli lainassa.

Skarek aloitti viime kauden erinomaisesti. Vuoden vaihteen nuorten kisat kuitenkin söivät nuorukaisen itseluottamusta, eikä hän ollut enää kevätkaudella parhaimmillaan. Lopulta Liiga-kauden torjuntaprosentiksi muodostui 90,6.

– Olisimme halunneet pitää Skarekin vielä vuoden täällä, mutta samaan aikaan olemme iloisia pelaajan puolesta, että hän on Islandersin näkökulmasta jo valmis Pohjois-Amerikkaan. Meille tämä ei aiheuta huolta, sillä Atte Tolvanen on erinomainen maalivahti ja meillä on lisäksi neuvottelut jo pitkällä Skarekin paikkaajan suhteen. Lisäksi tänään mahdollisuuden maalilla saava oma kasvattimme Jasper Patrikainen on kehittynyt hurjaa vauhtia ja hän pystyy tarvittaessa jo tällä kaudella debytoimaan Liigassa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Skarek on New York Islandersin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän meni koko tilaisuuden neljäntenä maalivahtina.