Dallas Starsin paidasta tutuksi tullut Julius Honka on yksi kuumimpia suomalaisnimiä NHL:ssä. Ei tosin positiivisessa valossa, vaan päinvastaisessa sellaisessa. Suomalainen pelasi tähtipaidoissa viime kaudella vain 29 ottelussa, joissa kertyi tehot 0+4=4.

Hongan tulevaisuudesta ei oikein kukaan tunnu tietävän mitään. Jos on tämä aika jollain tavalla opettavaista, niin niin taatusti oli mennytkin sesonki.

– Sain pelata, mutta oma rooli jäi hukkaan. Keskityin sitten vaan treenaamiseen, että olin koko ajan valmiina. Se oli henkisesti raskasta, mutta siitä piti vaan taistella läpi, pakki sanoi NHL:n suomenkieliselle sivustolle.

NHL:ään kesällä 2014 ykköskierroksella numerolla 14 varattu puolustaja suhtautuu tulevaan rennoin mielin – vaikka hän on flopannut taalajäillä totaalisesti varausnumeroon nähden.

– Edessä on mielenkiintoisia aikoja, mitä nyt sitten tuleekaan. Odottavaisin mielin mennään syksyä kohti.

Hongalle on kertynyt otteluita taalajäillä kolmella kaudella vain reilun kauden verran. Runkosarjan 87 peliä ovat tuoneet tehot 2+11=13. Pudotuspeleistä kokemusta ei edes ole.

Honka kertoi lähteelle, että hän haluaisi näyttää omaa osaamistaan muille viime kautta enemmän.

– Toivon, että pääsen pelaamaan omana itsenäni, eivätkä mitkään muut asiat vaivaa. Se olisi isoin juttu.

Menneet ajat ovat laskeneet ykköskierroksen varauksen arvoa rajusti. The Athletic -lehden toimittaja Sean Shapiro kertoi jo aiemmin uskovansa siihen, ettei Hongalla ja Dallasilla ole enää yhteistä tulevaisuutta.

Sanat ”yksi kaikkien aikojen flopeista” eivät valitettavasti kuulosta lainkaan liioitellulta Hongan kohdalla.

– Realistinen vastike Hongasta olisi tällä hetkellä parhaimmillaan neljännen kierroksen varausvuoro, toimittaja latasi taannoin.