Kesän 2016 varaustilaisuus oli suomalaisittain poikkeuksellinen, sillä ensimmäisen viiden pelaajan joukossa NHL-varauksen sai jopa kolme suomalaista: Patrik Laine, Jesse Puljujärvi sekä Olli Juolevi.

Samaisessa varaustilaisuudessa valittiin myös paljon tuntemattomampia suomalaisnimiä, jotka tavoittelevat nyt tosissaan pelipaikkaa NHL:stä.

Yksi näistä suomalaisista on hyökkääjä Eetu Tuulola, joka matkasi Calgary Flamesiin kuudennen kierroksen 156. vuorolla.

Viime kaudella Liigan mestaruuden HPK:n mukana voittanut Tuulola allekirjoitti keväällä NHL-tulokassopimuksen, jonka myötä hänet nähdään alkavalla kaudella Pohjois-Amerikassa Flamesin organisaatiossa.

The Athletic -lehden asiantuntija Darren Haynes uskoo jo nyt, että 188-senttinen ja 102-kiloinen voimahyökkääjä voisi napata yllättäen paikan Flamesin NHL-joukkueesta.

– Mitä tulee isoihin, oikea käsi alhaalla ampuviin suomalaisiin laitahyökkääjiin, kaikki katseet olivat vuonna 2016 Laineessa ja Puljujärvessä. Samaan aikaan Flames odotti ylimääräiset 150 vuoroa, jotta he saisivat valittua Tuulolan, joka oli yhtä kookas, mutta ei aivan yhtä taitava (kuin Laine ja Puljujärvi). Hän on itse julistettu voimahyökkääjä, jolla on ominaisuuksia, joita Flamesissa totisesti tarvitaan. Jos hän jatkaa kehittymistään, niin NHL:ssä olisi hänelle paikka alemmissa ketjuissa, Haynes kirjoitti artikkelissaan.