NHL:ssä mittavan uran tehnyt hyökkääjä Maxime Talbot ilmoitti viime viikonloppuna ripustavansa luistimensa lopullisesti naulakkoon.

35-vuotias kanadalainen pelasi viimeiset kolme kautta KHL:n suurseuroissa Lokomotiv Jaroslavissa sekä viimeisimpänä Avangard Omskissa.

Talbot vieraili keskiviikkona ex-NHL-kovanaama Paul Bissonnetten isännöimässä Spittin Chiclets -podcastissa kertomassa muun muassa ajastaan NHL:ssä, Stanley Cup -mestaruudesta sekä myös KHL-vierailustaan.

Kokenut kiekkomies antoi lähetyksessä paljon kehuja KHL:lle sekä venäläiselle vieraanvaraisuudelle, mutta myös negatiivisia hetkiä mahtui matkaan.

Erityisesti Talbotin toinen kausi Jaroslavissa jäi yhden valmentajan takia muistoihin.

– En ole tainnut koskaan vihata ketään valmentajaani, mutta hän oli paha ihminen. En halua sanoa hänen nimeään – saatte itse etsiä sen. Hän oli todella paha ihminen. Hän oli tyyppi, joka tykkäsi ryypätä, Talbot paljasti podcastissa.

– Joskus minulla on ollut valmentajia, jotka ovat olleet esimerkiksi paskoja nuorten pelaajien kanssa, mutta sitten taas hyviä veteraanipelaajien kanssa. Mutta hän oli paska kaikkien kanssa. En pitänyt hänestä yhtään. Hän ei tehnyt joukkueestamme ollenkaan parempaa. Hän puhui kokoajan pelkästään Venäjää, se oli todella turhauttavaa, Talbot jatkoi.

Talbotin tarinan jälkeen ei tarvinnut tehdä kovinkaan paljoa taustatyötä, jotta löysi valmentajan, josta siinä saatettiin puhua.

Talbot oli huomauttanut kertomuksessaan, että valmentaja oli jättänyt Lokomotivin pian, joten kaikki merkit viittaavat vuoden 2017 lokakuussa seurasta lähteneeseen päävalmentajaan Aleksei Kudashoviin.

KHL:n huippunimiä pitkään ollut 48-vuotias Kudashov aloittaa tulevalla kaudella uudet tehtävänsä Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.