Hyökkääjä Joffrey Lupul hävisi NHL-kartalta kaudella 2015-16, jolloin hän pelasi viimeisen ottelunsa NHL:ssä Toronto Maple Leafsin riveissä.

Lupulin pitkää uraa varjostivat lukuisat vammat, jotka ovat myös pitäneet hänet vuodesta 2016 lähtien poissa kaukaloista. 35-vuotias kanadalainen ei kuitenkaan ole vielä virallisesti myöntänyt lopettaneensa uraansa.

– Sopimukseni oli siihen aikaan ylimitoitettu, kun verrataan suorituksiini jäällä. Olin paljon loukkaantuneena. Minulla oli aina jotain – selkävamma, ja sen jälkeen nivunen alkoi reistailemaan. En vain saanut pidettyä itseäni terveenä. Menetin itseluottamukseni, mutta en kykyjäni tai taitojani. Mutta ajatuksissani pyöri: ”Pystynkö pelaamaan tämän ottelun loppuun asti? Oloni on aivan p*ska tänään. Onko olemassa mahdollisuus, että rikon selkäni tai jotain” Lupul kertoi Spittin’ Chiclets -podcastissa.

– Kun tuo asia pääsee pään sisälle, niin ei voi menestyä. En kuitenkaan kanna kaunaa tästä, NHL:ssä yli 700 ottelua pelannut konkari jatkoi.

Taloudellisista ongelmista Lupulin tuskin tarvitsee hetkeen kärsiä, sillä hän allekirjoitti vuonna 2013 jättimäisen 26,25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka oli voimassa vielä kesään 2018 asti.

Vaikka entisen NHL-tähden pelit loppuivat jo kaudella 2015-16, on hän silti rahastanut muhkeita palkkashekkejä sopimuksen kahden viimeisen vuoden aikana.

Värikkään kiekkouran päätyttyä Lupul laittoi vaihteensa todellisesti vapaalle, eikä murheista ole ollut tietoakaan.

– Kutsukaa sitä vapaudeksi 35-vuotiaana. Lupul on rikas, komea ja nuori. Hän elää unelmaansa, Sportsnetin toimittaja Luke Fox valaisee ex-kiekkotähden uutta arkea.

Fox kertoi artikkelissaan, että Lupul on löytänyt uudeksi harrastuksekseen lumilautailun sekä tämän lisäksi hän pelaa golfia ainakin kahdesti viikossa.

Bisnekset luistavan myös, sillä Lupul sijoitti peliuransa jälkeen trendikkääseen viinibaariin, joka sijaitsee New Yorkin keskustassa West Villagessa.

Lupul lomailee jatkuvasti ympäri maailmaa ja elää elämäänsä täysillä. Hän sai myös vähän aikaa sitten lentopallossa köniinsä elokuvamaailman megatähdeltä Leonardo DiCapriolta.

Jääkiekkoura jätti kuitenkin omat arpensa, sillä Lupul joutuu käymään fysioterapeutin luona ja harrastamaan joogaa, jotta selkä pysyy kunnossa.

Katkeruutta ei kuitenkaan enää ole, sillä miehen katse on suunnattu visusti uuteen, jääkiekon jälkeiseen elämään.