Edmonton Oilersin kuluvan kesän varaustilaisuuden 8. vuorolla nappaama superlupaava puolustaja Philipp Broberg pelaa ainakin tulevan kauden vuokralla kotimaansa Ruotsin SHL-seura Skellefteåssa.

18-vuotiaasta Brobergista tulee samalla ensimmäinen Oilersin ykkösvaraus sitten kauden 2013-14 ja Darnell Nursen, joka ei siirry organisaation riveihin suoraan varaustaan seuranneella kaudella.

Kenties Oilers on oppinut virheistään, sillä mm. Jesse Puljujärven tapauksessa superlupaus tuotiin aikoinaan liian aikaisin NHL-joukkueen mukaan. Viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelanneen Brobergin kohdalla seura aikookin selvästi olla aiemmin nähtyä kärsivällisempi ja antaa puolustajalleen kauden aikaa ottaa tuntumaa miesten peleihin eurooppalaisessa huippuliigassa.