Näkökulma: Puolustuksensa kuntoon laittanut Toronto satsaa isosti ensi kauteen!

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs on vahvistanut kesän siirtomarkkinoilla paljon parjattua puolustustaan hankkimalla ensin RFA Cody Cecin Ottawa Senatorsista, minkä jälkeen seura hankki toisen ison treidin avulla itselleen Colorado Avalanchen parhaan kiekollisen puolustajan Tyson Barrien.

Jäähyherkän sentteri Nazem Kadrin kauppaaminen toisaalle oli vain ajan kysymys, ja Barrie sekä ilman sopimusta toistaiseksi oleva RFA Alexander Kerfoot olivatkin oivallinen vastine kolmosketjun sentteristä. Tärkein sopimustekninen seikka treidissä oli Leafsin kannalta saada Kadrin 4,5 miljoonan dollarin sopimus pois palkkakattonsa alta ottaen vaihdossa tilalle vain puolet (2,75 miljoonaa) Barrien 5,5 miljoonan taalan kausipalkasta.

Leafs hankki jo aiemmin takavuosien tähtisentteri Jason Spezzan minimisopimuksella, joten Kerfootin mahdollisen jatkosopimuksen jälkeen keskikaista vaikuttaa hyvältä sekoitukselta kokemusta ja nuoruuden intoa.

Torontolla on nyt palkkakatossaan 11 miljoonaa dollaria tilaa Cecin, Kerfootin sekä ennen kaikkea joukkueen viime kauden parhaan pistemiehen Mitch Marnerin jatkosopimuksia varten. Marner on Leafsin ainoa mitat täyttävä puhdas tähtistatuksen omaava laituri, jonka kiinnittäminen olisi menestysmahdollisuuksien kannalta jopa elintärkeää.

Uransa käytännössä lopettaneen Nathan Hortoninin 5,3 miljoonan dollarin sopimuksen siirtäminen pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle nostaa rajoitettuihin vapaisiin agentteihin käytettävissä olevan summan 16,3 miljoonaan taalaan.

Koko kolmikon kiinnittämiseen tuo summa ei vielä itsessään riitä, minkä vuoksi GM Kyle Dubasilta onkin odotettavissa vielä lisää peliliikkeitä ennen kuin Leafsin tulevan kauden palapeli alkaa olla koossa.

Aiemmin kiinnitettyjen Kasperi Kapasen ja Andreas Johnssonin sopimusten myötä seuran suunta on kuitenkin oikea. Barriesta uskottavan kiekollisen johtajan puolustukseensa saanut seura taistelee jälleen ensi kaudella tosissaan paikasta myöhemmille pudotuspelikierroksille.